• Pildīta sviestmaize

    Uzkodas un salāti
    Ievas Virtuve
    Ievas Virtuve
    20. maijs, 2022
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Pildīta sviestmaize
    Foto: Andrejs Ņikiforovs
    Pildīta sviestmaize
    Viegli pagatavojama, sātīga, krāsaina maizīte, ko ērti paņemt līdzi piknikā vai pārgājienā un dalīt ar ģimeni vai draugiem.
    Sarežģītība
    Zema
    Izmaksas
    Lēti
    Kopējais laiks
    30m
    • Maizes klaipam nogriež virsiņu un no abām daļām izņem visu mīkstumu, atstājot tikai 6–7 mm biezu garozu.
    • Visu iekšpusi nozied ar sviestu, virsū klāj sinepju kārtiņu, tāpat nozied arī virsiņu.
    • Klaipa dibenu vairākās kārtās izklāj ar salami šķēlītēm, tām virsū klāj siera šķēles, tad – kārtu ar spinātu lapiņām, tās pārklāj ar šķiņķa šķēlēm, kam seko šķēlēs sagriezts tomāts.
    • To pārkaisa ar sāli un pipariem, pārklāj ar šķēlēs sagrieztu vai saplēstu mocarellu.
    • Visu pārklāj ar salātlapiņām, pārslaka balzametiķi, pārkaisa sāli, piparus, piespiežot uzliek nogriezto virsiņu.
    • Atkarībā no maizes lieluma un vēlmēm, produktus klāj biezās kārtās, lai viss klaips būtu cieši piepildīts.
    • Lai viss labāk sasietos kopā, klaipu cieši ietin pārtikas plēvē un uz dažām stundām liek ledusskapī, tāpēc lielo kopējo sviestmaizi ērti sagatavot jau iepriekšējā vakarā.
    • Iztītu to sagriež vēlamā lieluma porciju gabalos.

     

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē