1. Bekonu sagriež mazos kubiņos, pusi sīpola sasmalcina, liek sakarsētā pannā un apmaisot apcep. Piemaisa piparus.
2. Nomizotus kartupeļus sarīvē sīkās skaidiņās vai uz smalkās rīves. Var rīvēt arī virtuves kombainā. Klāt pierīvē arī otru pusi sīpola, lai aizkavētu kartupeļu sabrūnēšanu. Masai pieber sāli, ņemot vērā, ka bekons ir sālīts.
3. Masā iemaisa ēdamkaroti miltu un lielāko daļu ceptā bekona.
4. Diezgan šķidro maisījumu liek ietaukotā cepamveidnē, nolīdzina.
5. Vienmērīgi pārber atstāto bekonu un veidni liek krāsnī, 180 grādu temperatūrā cep 50–70 minūtes, atkarībā no veidnes lieluma un kartupeļu masas biezuma. Gatavību pārbauda, kuģeļa vidū iedurot koka irbulīti. Ja tas, izvelkot ārā, ir tīrs, kuģelis ir gatavs.
NODERĪGI
Padzesētu kuģeli griež gabalos, pasniedzot var pārliet ar krējumu un brūkleņu vai dzērveņu ievārījumu.