Šis tiramisu tapis Piebalgas pusē, tāpēc desertam dots tāds nosaukums. Ir vērts pamēģināt, jo auzu cepumi atver jaunu garšu pasauli! Tiramisu desertam var atrast daudz dažādu krēma variāciju – ja izvēlies vienkāršāku, nekā šajā receptē, deserts noteikti necietīs, jo galvenais te ir auzu pārslu cepumi.
Sandija Šēnberga
Sarežģītība
Vidēja
Izmaksas
Vidējas
Sagatavošanās
30m
Pagatavošana
20m
Kopējais laiks
50m
2 vērtējumi
5/5
Sastāvdaļas:
2 pakas (1 kg) visvienkāršāko apaļo auzu cepumu
8 olu dzeltenumi
160 g pūdercukura
400 ml stipras kafijas
140 g cukura
100 ml kāda liķiera, kas te piestāv un garšo, piemēram, Frangelico, Amaretto u.c.
650 g maskarpones
350 ml saldā krējuma (labāk UHT - tas ir stabilāks un neatsulojas)
kvalitatīvs kakao pulveris pārkaisīšanai (jo tumšāks, jo labāk)
Izskatās, ka Tu izmanto reklāmu bloķēšanas rīku (ad-blocker)?
Mūsu portāla lasītājiem bez maksas ir pieejami kvalitatīvi raksti. Reklāmas ir vienīgais veids, kā mēs varam turpināt piedāvāt bezmaksas saturu. Lūdzu, izslēdz savu reklāmu bloķēšanas rīku (ad-blocker)!