• Pēterburgas buberts

    Deserti
    Ievas Virtuve
    Ievas Virtuve
    6. janvāris, 2023
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Pēterburgas buberts
    Foto: Ieva Andersone
    Pēterburgas buberts
    Šī buberta recepte nāk no 19. gadsimta Pēterburgas – tas gatavots nevis ar mannu, kā tas ierasts tagad, bet gan ar miltiem! Tikai šādi tas izdodas pasakaini gaisīgs un krēmīgs, kādam tam jābūt. Pārliecinieties paši!
    Sarežģītība
    Zema
    Izmaksas
    Lēti
    Kopējais laiks
    20m
    1 vērtējums
    5/5

     

    1. Olas rūpīgi nomazgā, atdala dzeltenumus. Baltumus ieliek ledusskapī dzesēties.

    2. Dzeltenumus ar cukuru un vanilīnu puto (izmanto koka karoti vai mikseri), līdz masa gaiša un dubultojusies apjomā.

    3. Iejauc miltus.

    4. Uzvāra pienu un verdošu pamazām iejauc masā.

    5. Trauku ar olu masu liek karsēties ūdens peldē, kamēr tā maisot sabiezē līdz putrveida konsistencei. Es izmantoju mikroviļņu krāsni. Dažas minūtes pakarsē trauku, samaisa un pēc vajadzības vēl pakarsē.

    6. Vienlaikus olu baltumus saputo stingrās putās un viegli iecilā karstajā masā.

    7. Atdzesē un pasniedz ar dzērveņu mērci.

     

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē