Ņem vērā! Ja vistas gaļas šašliku nav laika marinēt 3 stundas, pārslaka tai nedaudz citronu sulas un ūdens, jo mitrums palīdzēs garšvielām ātrāk iesūkties gaļas gabaliņos, un šašliks būs mīkstāks. Ja vēlas, lai gaļa būtu sulīgāka, marinādei var pievienot arī nedaudz augu eļļas.
Kā pareizi izcept?
Gaļu liek cept uz gailošam oglēm, kad liesmas jau izdegušas. Uz liesmām cept nevajag, jo gaļa apdegs, kļūs melna un ēdot būs rūgta. Lai apslāpētu liesmas, kas cepšanas laikā parādās, taukiem nopilot uz oglēm, tām uzsmidzina ūdeni, kam pievienots sāls, jo sāls slāpē uguni.
Cepot pieskata, lai ogles būtu gailošas. Ja sārtā krāsa pazūd un ogles kļūst melnas, tām pietrūkst skābekļa. Lai to novērstu, virs oglēm rada gaisa plūsmu, pavēdinot ar koka dēlīti vai uzpūšot ar fēnu.
Lai gaļas gabaliņi izceptos vienmērīgi, tos ik pa brīdim apgroza. Apmēram pēc 10–15 minūtēm, kad tie kļuvuši vienmērīgi zeltaini brūngani, gaļa ir gatava.