- Olu dzeltenumus sajauc ar sinepēm, etiķi un sāli, cukuru, ar mikseri vai putojamo slotiņu saputo viendabīgā masā. Gatavojot majonēzi no lauku olām ar košiem dzeltenumiem, masa arī ir dzeltena.
- Nepārtraucot putošanu, sākumā pa pilienam, vēlāk tievā strūkliņā lej klāt eļļu, puto, līdz masa ir krēmīga un bieza.
- Putojot klāt eļļu, majonēze kļūst arvien biezāka. Beigās majonēzē iemaisa etiķi, tas nedaudz maina majonēzes krāsu uz gaišāku.
- Ja majonēze šķiet pārāk bieza, tai var pievienot nedaudz vārīta, atdzesēta ūdens.
** Gatavojot majonēzi, visām sastāvdaļām ir jābūt istabas temperatūrā. Parasti iesaka gatavot majonēzi ar extra virgin olīveļļu, bet labi der arī citas eļļas ar neitrālu garšu – vīnogu kauliņu eļļa, rapšu eļļa. Arī sinepes var ņemt katrs pēc savas gaumes.
** Noslēgtā burciņā ledusskapī majonēzi var uzglabāt nedēļu.