• Pasakains našķis! Dateļu pudiņš

    Deserti
    Ievas Virtuve
    Ievas Virtuve
    17. aprīlis, 2022
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Dateļu pudiņš ar karameļu mērci
    Foto: Ieva Andersone
    Dateļu pudiņš ar karameļu mērci
    Neticami garšīga recepte – bagātīga, viegli pagatavojama pudiņa kūciņa, kas noraus jumtu. Izmēģini šajās brīvdienās! Angliski to sauc par sticky toffee pudding. Pudiņš iznāks sulīgs ar bagātīgu karameļu garšu, bet patiesībā gatavošana ir ļoti vienkārša!
    Sarežģītība
    Zema
    Izmaksas
    Vidējas
    Kopējais laiks
    1st
    • Vispirms izvēlas labas dateles, pārlasa tās un pārliecinās, vai nav kauliņu. Nedaudz sasmalcinātām datelēm pārlej verdošu ūdeni un ļauj atdzist līdz istabas temperatūrai.
    • Tikmēr citā traukā sakuļ olas ar sviestu un cukuru.
    • Pievieno pārējās sastāvdaļas – sodu, miltus, vaniļu, sāli.
    • Kad šķidrums ar datelēm atdzisis, to sablendē līdz maziem dateļu gabaliņiem.
    • Apvienojot un sajaucot abus maisījumus, iznāk pašķidra mīkla, ko ielej iepriekš ietaukotā formā. Jāņem vērā, ka mīkla pacelsies, tāpēc trauks jāņem ar augstākām malām.
    • Formu liek cepeškrāsnī un – cep, kamēr gatavs!
    • Cepšana aizņems apmēram 40 minūtes (līdz pataustot pudiņš stingrs). Parastais tests ar zobu bakstāmo īsti nederēs, jo pats pudiņš, kā jau angļu nosaukumā minēts, ir lipīgs.
    • Kamēr pudiņš cepas, sagatavo vienkāršu karameļu mērci. Visas sastāvdaļas katliņā samaisa un uzkarsē līdz pirmajiem burbuļiem.
    • Kad pudiņš izcepies, tam pārlej karameļu mērci un liek vēlreiz cepeškrāsnī. Nu jau mērenā grila režīmā uz dažām minūtēm, līdz mērce burbuļo un kļūst lipīga.

     

     

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē