1. Nolobītas garneles (man patīk astīti atstāt, izteiksmīgākai garšai) nosusina un apber ar sāli, patur 5–15 minūtes.
2. Sīpolu un ķiploku sakapā, selerijas kātus sagriež mazos kubiņos, tomātiem izņem sēklas ar mīkstumu un sagriež mazos gabaliņos.
3. Lielā dziļajā pannā uz vidēji lielas liesmas sakarsē olīveļļu un liek divās porcijās apcepties garneles, līdz tās ir zeltainas. Garneles pārliek citā traukā un saglabā.
4. Nogriež mazu liesmu un liek sautēties sakapāto sīpolu, līdz tas kļūst caurspīdīgs, apmēram 8 minūtes. Ja nepieciešams, pievieno vēl olīveļļu. Pievieno ķiploku, garšvielas un apcep, pievieno tomātus, seleriju un norīvētu citrona miziņu, uz vidēji lielas liesmas cep apmēram 5 minūtes.
5. Pievieno rīsus, sāli, pielej karstu ūdeni, samaisa, uzliek vāku, nogriež mazu liesmu un lēni sautē (apmēram 20–25 minūtes), līdz rīsi ir gatavi un maisījums ieguvis plova konsistenci.
6. Iemaisa garneles, uzliek vāku un atstāj savilkties 5 minūtes.
7. Pasniedz karstu, bagātīgi pārkaisot ar sakapātām dillēm un pipariem.