- Sviestu sagriež mazos kubiņos, kopā ar miltiem un sāli saberž graudainu.
- Lej klāt 3–4 ēdamkarotes ūdens – ja vajag, vairāk, bet tikai tik daudz, lai, to iemaisot un saspiežot, mīkla turas kopā.
- Saveltu bumbā un ietītu plēvē mīklu uz 30 minūtēm noliek ledusskapī.
- Mīklu pārdala uz pusēm, vienu daļu izrullē aplī, ar to izklāj 20 cm lielu veidni (šķīvi), lieko mīklu gar malu nogriež. Kamēr gatavo pildījumu, veidni liek ledusskapī.
- Cukuru, cieti, rīvētu citrona miziņu un garšvielas sajauc lielā bļodā.
- Ber klāt ogas un uzmanīgi iemaisa, lai visas pārklājas. Ja izmanto saldētas mellenes, tās atlaidina un radušos sulu notecina.
- Pildījumu liek mīklas pamatnē.
- Otru mīklas daļu arī izrullē veidnes lieluma aplī, sagriež 6 vienāda platuma joslās.
- Pāri pildījumam pa vidu klāj vienu no garākajām joslām, tai katrā pusē ar atstarpi pa vienai īsākai.
- Lai izveidotu pinumu, joslas vienā galā cieši piespiež pamatnes mīklai, vidējo atliec, abām malējām pāri klāj vienu no atlikušajām īsākajām joslām un virsū uzliec vidējo, atliekto joslu.
- Atliec abas malējās joslas, pārklāj vidusjoslai pāri otru garo joslu, uzliec virsū atliektās un tāpat nobeidz ar pēdējo, īso joslu, atkal atliecot garo joslu.
- Lai pinums izskatītos interesantāk, joslas var veidot šaurākas, tās pa vidu pārgriežot un, liekot pa divām kopā ar pavisam mazu atstarpīti, veidojot pinumu. Joslu galus nostiprina, stingri piespiežot pamatnei.
- Maliņu pēc patikas ar pirkstiem paveido vai, ar dakšiņu piespiežot, veido rakstiņu.
- Maliņu un joslas pārsmērē ar olas dzeltenumu, kas sakults ar krējumu.
- Cep 200 grādu temperatūrā 20 minūtes, karstumu samazina, 180 grādos cep vēl 30–40 minūtes. Sagriež atdzesētu.