1. Desiņas atbrīvo no apvalciņa un liek katlā ar biezu dibenu sakarsētā eļļā apcepties zeltainas. Ar lāpstiņu tās sadala frikadeļu lieluma gabaliņos. Kad apceptas, pārliek citā traukā.
2. Katlā liek sīki sakapāto bekonu un apcep zeltainu, pārliek pie apceptajām desiņām.
3. Katlā ielej nedaudz eļļas un uz vidēji mazas liesmas liek sautēties sīpolu, līdz tas kļūst caurspīdīgs, tad pievieno ķiploku, ja ir, var pievienot zariņu rozmarīna, timiāna vai salvijas (vēlāk to izņems ārā), pāris laurlapu, nedaudz apcep.
4. Tad pagriež liesmu uz vidēji lielu un pielej vīnu. Pavāra pāris minūtes, tad pievieno buljonu un kubiņos sagrieztos kartupeļus. Vāra visu apmēram 15 minūtes, līdz kartupeļi ir gandrīz gatavi. Izņem ārā garšaugu zariņus.
5. Tad pievieno apcepto desiņu gaļu un bekonu, saldo krējumu un lapu kāpostu. Ja esat izvēlējušies spinātus, tad tos pašās beigās, kad zupa jau gatava. Vāra pāris minūtes, pagaršo, ja nepieciešams, pievieno sāli un piparus.
6. Atstāj uz 15 minūtēm ievilkties.
Padomi:
– jāizvēlas labas kvalitātes kupātu desiņas, nopērkamas specializētajos gaļas veikalos. Var pat izvēlēties divu veidu, lai pilnīgāka garša.
– no vīniem vislabākā izvēle ir Sauvignon blanc, tas dos vispatīkamāko garšu zupai.