1. Cepumus saberž vai samaļ virtuves kombainā un saber tos vidējā bļodā. Pievieno kausēto sviestu un ar rokām visu vienmērīgi samaisa.
2. Ņem apaļo kūkas veidni, kuras pamatnīte izklāta ar cepampapīru (veidnes diametrs aptuveni 22–25 cm, ar noņemamām malām), un saber drupano cepumu masu. Ar rokām veido kūkas pamatni, iespiežot masu pannas dibenā. Ieliek ledusskapī sastingt.
3. Gatavo jogurta krēmu. Želatīnu ber mazākā bļodiņā un aplej ar vēsu ūdeni uzbriedināt.
4. Lielā bļodā liek jogurtu, iemaisa tajā iebiezināto pienu un pa daļām iemaisa marakujas augļu vai sezonas ogu (aveņu, zemeņu) biezeni.
5. Pa daļām pievieno un iemaisa vijīgās putās ar vaniļu sakultu saldo krējumu.
6. Karstā (ne verdošā) ūdens peldē pilnībā izkausē uzbriedināto želatīnu.
7. Želatīnā iemaisa dažas karotes jogurta maisījuma un tikai tad želatīna maisījumu pievieno visai jogurta masai.
8. Lej jogurta masu veidnē uz cepumu pamatnes un virsū liek pusi ogu. Vislabāk izskatās, ja ogas liek brīdī, kad jogurta masa sāk nedaudz biezēt (pēc 5–7 minūtēm ledusskapī). Tad tās nedaudz iegrimst, bet paliek virspusē.
9. Liek ledusskapī sastingt. Tas prasīs apmēram 3–4 stundas.
10. Pirms pasniegšanas dekorē ar atlikušajām ogām.
Padomi:
– Pirms krēma ieliešanas veidnē, to var uz 5 minūtēm (bet ne ilgāk) ielikt ledusskapī, lai kļūst mazliet biezāks un sāk jau gandrīz sastingt. Tad, lejot veidnē, krēms būs biezāks un tajā interesanti varēs iegremdēt daļu ogu.
– Tā kā ogu saldums un skābums ir dažāds, iebiezinātais piens jāpievieno pakāpeniski un nogaršojot – tikai tā varēs atrast īsto garšu.
– Želatīns karstā ūdens peldē jāizkausē pilnībā, lai nepaliek želatīna gabaliņi, turklāt, pirms to liet visā jogurta masā, vispirms tajā iemaisa dažas karotes jogurta. Tas nodrošinās, ka želatīns neveidos kunkulīšus.
– Ļoti labas kvalitātes 100% marakujas svaigu augļu biezsulu var nopirkt sasaldētu pārtikas veikalos un noliktavās.