• Pasakaina garšu buķete! Ananasu kūka

    Deserti
    Daina Lapiņa
    12. marts, 2022
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Ananasu kūka
    Foto: No izdevniecības "Žurnāls Santa" arhīva
    Ananasu kūka
    Šī kūka būs īsts pārsteigums! Salda un nedaudz skābena – bagātīgā ananasu un iebiezinātā piena kūka ar ruma mērci!
    Sarežģītība
    Vidēja
    Izmaksas
    Vidējas
    • 20 cm lielas kūku veidnes malu un dibenu iesmērē ar sviestu un izklāj ar cepampapīru.
    • Mandeļu miltus sajauc ar pašbriestošajiem miltiem.
    • 200 g mīksta sviesta, cukuru un vaniļas cukuru saputo, pa vienai pieputo klāt olas istabas temperatūrā.  Ber klāt un iemaisa miltus.
    • Mīklu liek sagatavotajā veidnē, nolīdzina, krāsnī 170 grādu temperatūrā cep 55–60 minūtes, gatavību pārbaudot ar kūkas vidū iedurtu irbulīti. Ja tas ir tīrs, kūka gatava.
    • Atdzesētu to horizontāli pārgriež uz pusēm.
    • Ananasu šķēlītes izņem no sīrupa, nosusina. 4 šķēlītes sagriež gabaliņos, 4 pārgriež uz pusēm.
    • Krēmsieru sakuļ ar vārītu iebiezināto pienu viendabīgu.
    • Atsevišķi saputo 150 g saldā krējuma, tad to pievieno un iemaisa krēmsiera masā.
    • Ar pusi pagatavotā krēma pārklāj pārgrieztā biskvīta apakšējo daļu, virsū vienmērīgi izklāj sagrieztos ananasu gabaliņus, pārliek ar biskvīta virsējo daļu un pārklāj ar atlikušo krēmu.
    • Grezno ar ananasu šķēlīšu pusēm, dzērvenēm un maziem piparmētru zaļumiņiem.
    • Pagatavo ruma mērci. Brūno cukuru pannā vai katliņā izkausē un ļauj nedaudz sabrūnēt, pievieno 30 g sviesta, ļauj tam izkust, tad iemaisa 50 g krējuma, uzkarsē, no plīts noņem, atdzesē un iemaisa rumu. Pirms sagriešanas un pasniegšanas mērci pārlaista kūkai.

     

     

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē