• Pārsteigums māmiņai: pufīgā japāņu pankūka

    Deserti
    Daina Lapiņa
    8. maijs, 2021
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Japāņu pankūka
    Foto: Andrejs Nikiforovs
    Japāņu pankūka
    Krāšņas un gaisīgas tradicionālās japāņu pankūkas. Kā radītas svētku brokastīm un instagramam!
    Sarežģītība
    Vidēja
    Izmaksas
    Lēti
    Kopējais laiks
    30m

     

    1. Kamēr gatavo mīklu, mazā karstumā liek uzkarsēties pannu ar nepiedegošu pārklājumu. To viegli pārsmērē ar sviestu, arī vienu, divus vai trīs (pēc iespējām) 7–8 cm lielus kulinārijas gredzenus iesmērē ar sviestu, liek pannā uzkarst.

    2. Izsijātus miltus sajauc ar cepamo pulveri un sodu. Atsevišķā traukā sakuļ olu ar cukuru, sāli, vaniļas ekstraktu un paniņām.

    3. Miltus pa daļām ber klāt un iemaisa olas un paniņu maisījumā, izveidojot vidēji biezu mīklu.

    4. Mīklu pilda gredzenos līdz 2/3 tilpuma. Pannai uzliek tādu vāku, kas nesaskaras ar gredzeniem. Pankūkas lēni cep, līdz mīkla ir pacēlusies līdz gredzenu augšmalai.

    5. Tad ar lāpstiņu tās veikli apmet uz otru pusi, uzliek vāku un cep vēl dažas minūtes, līdz pankūkas ir izcepušās cauri.

    6. Pankūkas no pannas noņem, ar naža palīdzību izņem tās no gredzeniem. Ja ir tikai viens gredzens, pankūkas cep pa vienai, katrā reizē gredzenu nomazgājot, nosusinot, iesmērējot ar sviestu un uzkarsējot.

    Izceptās pankūkas uzglabā siltumā un, līdzko visas ir izceptas, tūlīt pasniedz, pārlejot ar sīrupu, medu vai kādu mērci, grezno ar ogām, augļiem, zaļumiem.

     

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē