• Par ko liecina «nosirmojusi» šokolāde?

    Deserti
    Lolita Lūse
    Lolita Lūse
    19. aprīlis, 2023
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Shutterstock
    «Verot vaļā kaimiņienes atnestu šokolādes kārbu, abas piedzīvojām nepatīkamu pārsteigumu: iekšā konfektes, kas izskatās tādas kā sapelējušas – kā nosarmojušas vai nosirmojušas. Derīguma termiņš nebija beidzies, bet neērti bija gan kaimiņienei, gan man. Tā nebija pirmā reize, kad redzu šādas jocīgas konfektes. Kas šokolādei noticis? Vecas? Nepareizi uzglabātas?» jautā mūsu lasītāja Anastasija.

    Šāda nosarmojusi šokolāde nav ne sabojājusies, ne veca. Patiesībā sarmošana liecina, ka šai šokolādei nav pievienoti citi augu tauki, jo lielākas iespējas nosarmot ir tieši tiem šokolādes produktiem, kuru sastāvā ir vairāk kakao produktu.

    Ja šokolādei būtu pievienoti hidrogēnie palmu vai kokosa tauki, tie mazinātu kakao sviesta jutīgumu un temperatūras svārstību dēļ baltā migliņa uz šokolādes neparādītos.

    Tātad – sirmums ir pat kvalitātes rādītājs, tādēļ jāver tik tā kaste vaļā un tās saturs jāēd priecājoties!

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē