- Iztīrītas paprikas sagriež stienīšos, sīpolu sagriež plānos pusriņķīšos.
- Katliņā uzkarsētā eļļā viegli apcep sīpolus, liek klāt papriku, apmaisot arī tās īsu brīdi cep, tad pārlej balzametiķi, medu un pāris ēdamkarotes ūdens.
- Pievieno nedaudz sāls un piparu, šķipsniņu čili pārslu vai sasmalcinātu svaigu čili, katliņam uzliek vāku un lēni vāra papriku mīkstu.
- Tad vāku noņem un vēl pavāra, līdz gandrīz viss šķidrums ir novārījies. Pēc garšas var pievienot vēl sāli, piparus un etiķi.
- Relišu karstu var pildīt izkarsētās burkās, cieši noslēgtu vēsumā uzglabāt.
- Ļoti labi garšo gan pie cepešiem un pastētēm, gan dārzeņu ēdieniem, gan sieriem vai vienkārši uz maizes.
Papriku relišs
Uzkodas un salāti
16. februāris, 2021
Komentēt
Sulīga un aromātiska uzkoda no Vidusjūras.