- Olas baltums labāk saputosies, ja būs iepriekš atdzesēts, bet vēl labāk – ja putojot piebērsi šķipsniņu sāls. Šī ir sena gudrība no vecmāmiņu laikiem, taču tai joprojām uzticas arī profesionāli konditori.
- Olas dzeltenums savukārt labāk putosies, iepriekš paturēts istabas temperatūrā. Piemēram, gatavojot mājās majonēzi no olu dzeltenumiem, eļļas un sinepēm, visiem produktiem jābūt pastāvējušiem istabas temperatūrā. Atkarībā no vēlamā daudzuma un pieredzes majonēzi var sakult gan ar rokas putojamo slotiņu, gan elektriskajā blenderī.
- Saldais krējums ir trekns piena produkts, kuru labāk varēs saputot atdzesētu. Tauku procentam putošanā arī ir nozīme – piemēram, ja garšo kafija ar piena putiņām, ieteicams izvēlēties treknāku pienu, tas saputosies labāk.