• Padomi, kā izcept kraukšķīgus kartupelīšus

    Kā pareizi?
    Daina Lapiņa
    2. jūnijs
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: No izdevniecības Žurnāls Santa arhīva
    Praktiski padomi un knifiņi, kā izcept zeltainus, kraukšķīgus kartupelīšus. Metodes ir dažādas, pamēģini visas, lai atrastu garšīgāko veidu tieši sev un savējiem!
    1. Pēc nomizošanas kartupeļi jāsagriež vēlamajā lielumā – piemēram, mazāki kartupeļi gareniski četrās daivās; lielāki – sešās. Tad tos liek uz virtuves papīra dvieļa un labi nosusina – ja kartupeļi būs mitri, tie sutināsies, nevis cepsies.
    2. Cepampannu izklāj ar cepampapīru, ielej eļļu un uz brīdi ieliek uzkarsētā cepeškrāsnī – patur 2–3 minūtes, raugoties, lai eļļa nesāk dūmot. Tad ņem laukā un sakarsētajā eļļā ber nosusinātos kartupeļus.
    3. Kad kartupeļu apakšmala apcepusies viegli zeltaina, pannu no cepeškrāsns izņem un kartupeļus apgroza. Ja nepieciešams, šādi rīkojas vēlreiz. Beigās pieber sāli un vēlamos garšaugus vai garšvielas: rozmarīnu, timiānu, oregano, muskatriekstu, ķimenes, salviju vai ko citu, kas labāk garšo.

     

    Vēl pāris noderīgi padomi:

    • Kartupeļus pirms cepšanas var apvārtīt arī kartupeļu cietē, tas veidos papildu garoziņu un pasargās tos no izžūšanas.
    • Eļļai var pievienot cūku taukus – arī tas padarīs kartupeļus kraukšķīgākus.
    • Cepot uz pannas, kartupeļi būs kraukšķīgāki, ja tos sākumā nemaisīs, bet ļaus karstumam apraut garoziņu, tad apmaisa – un atkal ļauj apcepties, nevis groza tos nepārtraukti.

     

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē