- Pēc nomizošanas kartupeļi jāsagriež vēlamajā lielumā – piemēram, mazāki kartupeļi gareniski četrās daivās; lielāki – sešās. Tad tos liek uz virtuves papīra dvieļa un labi nosusina – ja kartupeļi būs mitri, tie sutināsies, nevis cepsies.
- Cepampannu izklāj ar cepampapīru, ielej eļļu un uz brīdi ieliek uzkarsētā cepeškrāsnī – patur 2–3 minūtes, raugoties, lai eļļa nesāk dūmot. Tad ņem laukā un sakarsētajā eļļā ber nosusinātos kartupeļus.
- Kad kartupeļu apakšmala apcepusies viegli zeltaina, pannu no cepeškrāsns izņem un kartupeļus apgroza. Ja nepieciešams, šādi rīkojas vēlreiz. Beigās pieber sāli un vēlamos garšaugus vai garšvielas: rozmarīnu, timiānu, oregano, muskatriekstu, ķimenes, salviju vai ko citu, kas labāk garšo.
Vēl pāris noderīgi padomi:
- Kartupeļus pirms cepšanas var apvārtīt arī kartupeļu cietē, tas veidos papildu garoziņu un pasargās tos no izžūšanas.
- Eļļai var pievienot cūku taukus – arī tas padarīs kartupeļus kraukšķīgākus.
- Cepot uz pannas, kartupeļi būs kraukšķīgāki, ja tos sākumā nemaisīs, bet ļaus karstumam apraut garoziņu, tad apmaisa – un atkal ļauj apcepties, nevis groza tos nepārtraukti.