Sastāvdaļas:
Pirmajai kārtai:
- 100g auzu pārslas
- 50g manna
- 40g cukurs
- 10g kanēlis
- 1/2 tējkarote muskatrieksta
- 200g ūdens
- 50g eļļa
Otrajai kārtai:
- 200g gabaliņos sagriezti āboli
- 20g eļļa
- 30g ābolu etiķis
- 30g cukurs
- 1/2 tējkarote ingvera
- 50g manna
Virskārtai:
- 250g smalki sagriezti āboli
- 40g auzu pārslas
- 40g cukurs
- kanēlis
Kā pagatavot?
-
Blenderī ieber visas pirmās kārtas sausās sastāvdaļas (auzu pārslas, manna, cukurs, kanēlis, muskatrieksts). Visu sablendē/samaļ, iegūstot kā rupju miltu konsistenci. [Ja nav blendera, auzu pārslu vietā var iegādaties uzreiz gatavus auzu miltus. Un visas sastāvdaļas vienkārši sajaukt kopā.]
- Pēc tam tikko iegūto maisījumu ieber bļodā, pievieno ūdeni un eļļu, kārtīgi samaisa. Un lej nedaudz ietaukotā pannā.
- Tad gatavo otro kārtu. Visas sastāvdaļas ber blenderī. Un kārtīgi sablendē. [Nebūtu vēlams pievienot papildus šķidrumu. Ja nav iespējams sablendēt, vēl varu ieteikt darīt šādi- ābolus sarīvē uz smalkās rīves un sajauc ar pārējām sastāvdaļām.]
- Otrās kārtas masu/mīklu lej virsū pirmajai kārtai.
- Virskārtai- smalki sagrieztos ābolus sajauc ar auzu pārslām un cukuru, kārtīgi samaisa. Tos pārber pāri kūkas otrajai kārtai. Visu pārkaisa ar kanēli.
- Šo visu cep sakarsētā 200 grādu temperatūrā 30 minūtes.