• Nedaudz citāda ābolkūka

    Virtuves blogi
    IEVAS Receptes
    IEVAS Receptes
    6. augusts, 2019
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: No žurnāla IEVAS Receptes arhīva
    Garšām un smaržām piesātināta ābolkūka, kas ievedīs saldo ābolu un kanēļa smaržas paradīzē, tavu virtuvi pārvēršot par vietu, kur katrs ienākušais kā apmāts vēlēsies nobaudīt tik tikko izcepto gardumu. Nedaudz muskatrieksta, nedaudz ingvera, lai ne vien baudītu, bet arī neapzināti stiprinātu imunitāti, sulīgie āboli kā gardākā rudens delikatese, pāris grami kanēļa bērnības atmiņām par vecmammas ābolmaizi, kas, kopā savijoties, rada brīnišķīgas garšas nianses, izpatīkot ikkatrai garšas kārpiņai!

    Sastāvdaļas:

    Pirmajai kārtai:

    • 100g auzu pārslas
    • 50g manna
    • 40g cukurs
    • 10g kanēlis
    • 1/2 tējkarote muskatrieksta
    • 200g ūdens
    • 50g eļļa

    Otrajai kārtai:

    • 200g gabaliņos sagriezti āboli
    • 20g eļļa
    • 30g ābolu etiķis
    • 30g cukurs
    • 1/2 tējkarote ingvera
    • 50g manna

    Virskārtai:

    • 250g smalki sagriezti āboli
    • 40g auzu pārslas
    • 40g cukurs
    • kanēlis

    kārtas

    Kā pagatavot?

    1. Blenderī ieber visas pirmās kārtas sausās sastāvdaļas (auzu pārslas, manna, cukurs, kanēlis, muskatrieksts). Visu sablendē/samaļ, iegūstot kā rupju miltu konsistenci. [Ja nav blendera, auzu pārslu vietā var iegādaties uzreiz gatavus auzu miltus. Un visas sastāvdaļas vienkārši sajaukt kopā.]

    2. Pēc tam tikko iegūto maisījumu ieber bļodā, pievieno ūdeni un eļļu, kārtīgi samaisa. Un lej nedaudz ietaukotā pannā.
    3. Tad gatavo otro kārtu. Visas sastāvdaļas ber blenderī. Un kārtīgi sablendē. [Nebūtu vēlams pievienot papildus šķidrumu. Ja nav iespējams sablendēt, vēl varu ieteikt darīt šādi- ābolus sarīvē uz smalkās rīves un sajauc ar pārējām sastāvdaļām.]
    4. Otrās kārtas masu/mīklu lej virsū pirmajai kārtai.
    5. Virskārtai- smalki sagrieztos ābolus sajauc ar auzu pārslām un cukuru, kārtīgi samaisa. Tos pārber pāri kūkas otrajai kārtai. Visu pārkaisa ar kanēli.
    6. Šo visu cep sakarsētā 200 grādu temperatūrā 30 minūtes. 

     

     

     

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē