Nepieciešams:
2 olas un viens olas dzeltenums
250 g miltu
50 g cukura
35 g sviesta
Neitrālas garšas eļļa cepšanai
300 ml šķidra medus
Pagatavošana:
Miltus un cukuru sajauc kopā ar sviestu un samīca drumslainu masu. Pa vienai pievieno olas un samīca mīklu. Ja mīkla ir pārāk lipīga, pievieno vairāk miltu. Saveļ pikā, apklāj un atstāj vēsumā vismaz stundu. Atpūtinātu mīklu rullē branga īkšķa resnuma desiņās, ko savukārt sagriež vienādos apmēram centimetra platuma gabaliņos un saveļ bumbiņās. Tās pa kārtām virs mazas liesmas vāra sakarsētā eļļā – pāris minūtes, līdz smuki sabrūnējušas. Ar putu karoti izzvejo no eļļas un liek uz papīra dvieļiem. Gatavās bumbiņas apviļā medū un krauj kārdinošā saldā kaudzītē. Nereti kaudzītes veido kā torni vai arī kā vainagu.
Projektu “TIEKAMIES PIE VIENA GALDA – 2. sērija” finansē Mediju atbalsta fonds no Latvijas valsts budžeta līdzekļiem. Par “TIEKAMIES PIE VIENA GALDA – 2. sērijas” saturu atbild «Žurnāls Santa».
|