Abonē SANTA+ un saņem astrologa prognozi savam 2025. gadam!
ABONĒT! ABONĒT!
  • Našķoties Zanes ideālā Lieldienu pashas recepte: Galvoju, ka tas ir ļoti vienkārši!

    Lieldienu ēdieni
    Zane Piļka- Karaļeviča
    17. aprīlis
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: No izdevniecības «Žurnāls Santa» arhīva
    Recepšu bloga un grāmatas «Našķoties» autore Lieldienu galdā vienmēr ceļ tradicionālo biezpiena saldēdienu pashu. Žurnālam Privātā Dzīve viņa atklājusi savu recepti!

    «Šādi to gatavoju pēdējos sešus septiņus gadus,» stāsta Zane Grēviņa jeb Našķoties Zane. «Katrai saimniecei ir sava saldēdiena variācija ar iecienītākajiem augļiem, dažādiem riekstiem, ar marmelādi vai bez tās. Man iemīļotā ir ar mango un aprikozēm. Vienmēr pievienoju arī marmelādi,» atklāj Zane. «Nereti cilvēkiem pashas pagatavošana šķiet piņķerīgs process, taču es to daru vienkārši. Vienmēr jau

    nevajag speciālo formu – lai biezpiena masu nospiestu, var izmantot, piemēram, nelietotu plastmasas puķpodu vai kādu citu trauku.

    Tāpēc galvoju, ka Lieldienu pashu pagatavot ir ļoti, ļoti vienkārši.»

     

     

    Biezpiena masai

    • 600 g biezpiena
    • 100 ml saldā krējuma
    • 100 g cukura
    • 80 g sviesta
    • 4 olu dzeltenumi
    • 40 g kviešu miltu
    • 1,5 tējkarotes smalki rīvētas apelsīna miziņas
    • vaniļas cukurs, pasta, ekstrakts vai vaniļa jebkādā citā formā – pēc garšas

     

    Ja vēlies, pievieno

    • + 100 g žāvēta mango (var arī žāvētas aprikozes vai rozīnes)
    • + 120 g valriekstu
    • + 90 g marmelādes

     

    Pagatavošana:

    1. Liec katlā biezpienu, pievieno cukuru, saldo krējumu, sviestu, olu dzeltenumus, miltus un visu samaisi. Novieto uz nelielas uguns un, kārtīgi maisot (noteikti jāmaisa, citādi masa aši piecepsies pie katla apakšas!), karsē līdz pirmajam burbulim.

     

    2. Katlu noņem no plīts, masu viendabīgi sablendē, tai pievieno smalki sakapātu mango (vai aprikozes, vai rozīnes), apelsīna miziņu, vaniļu, apmaisi un atstāj pilnīgi atdzist.

     

    3. Atdzisušajā masā iemaisa smalki sagrieztu marmelādi un sīki sakapātus riekstus.

     

    4. Marli saslapini ūdenī un ieklāj speciālajā formā vai melleņu spainītī ar caurumiņiem apakšpusē kā šajā gadījumā (derēs arī tīri plastmasas puķupodi vai štovētu kāpostu trauki, kurus jāsacaurumo), tajā lej pagatavoto masu, ar marles maliņām pārklāj augšpusi, virsū novieto slogu.

     

    5. Zem formas paliec trauku, kurā tecēt sūkalām, tad visu uzparikti ievieto ledusskapī uz nakti.

    Citas slavenību Lieldienu ēdienu receptes meklē žurnālā Privātā Dzīve!

    • Arnis Krauze atklāj slavenību noslēpumus
    • Jana Duļevska pastāsta, kāpēc tagad izskatās tik lieliski
    • Mūžībā aizsauktā uzņēmēja Maligina jaunākā meita nopērk māju par 1,45 miljoniem eiro
    • Gundega Skudriņa pirmo reizi runā par savu jauno mīlu
    • Operdziedātāja Garanča pēkšņi nonākusi slimnīcā
    • Mācītāja Valtera Korāļa kāzu un bēru stāsti
    Privātā Dzīve nr15-16/2025

    Satura mārketings

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk