• Mutē kūstošas cūkas ribiņas

    Pamatēdieni
    Daina Lapiņa
    23. marts, 2023
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Cūkas ribiņas
    Foto: Andrejs Ņikiforovs
    Cūkas ribiņas
    Vēl vien’ cuciņ! Latvijas dzimšanas dienai gatavojoties piedāvājam pasakainu, lēnām cepinātu ribiņu recepti. Vienaldzīgo nebūs! Šī recepte prasīs laiku, taču pagatavošana ir gana vienkārša, lai izdotos ikvienam!
    Sarežģītība
    Vidēja
    Izmaksas
    Vidējas
    Kopējais laiks
    5st
    • Cūku ribu gabalus notīra, noņem plēvi virs ribām, ja pārdevējs to nav jau izdarījis, pēc vēlēšanās sagriež daļās.
    • Pagatavo marinādi, sajaucot smalki sakapātus ķiplokus ar medu, sojas mērci, eļļu, etiķi, pipariem un timiāna lapiņām.
    • Ar maisījumu ierīvē ribu gabalus, liek tos cepamveidnē un uz stundu vai ilgāk atstāj iemarinēties, vienu reizi apgrozot.
    • Krāsni uzkarsē līdz 140 grādiem. Ribu gabalus pārkaisa ar sāli, veidni cieši pārklāj ar foliju (tai apakšā var paklāt cepampapīru) vai uzliek vāku, liek krāsnī un atstāj uz 4–5 stundām, atkarībā no ribiņu gabalu biezuma, tad gaļu pārbauda. Ja tā ir mīksta un iedurot sula neiztek sārta, ribiņas ir gatavas. Vāku vai pārklāto foliju noņem, ieslēdz grilu, ja ir, un gabalus nedaudz apbrūnina. No krāsns izņemtas ceptās ribiņas vēl pārklāj ar foliju, vismaz 20 minūtes pirms sagriešanas atpūtina.
    • Lēnai cepšanai labi der arī cūkas lāpstiņas gabals ar nelielu treknumiņu. Taukums gaļai piedod sulīgumu, pārāk liess gaļas gabals izcepoties būs sauss.

     

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē