- Cūku ribu gabalus notīra, noņem plēvi virs ribām, ja pārdevējs to nav jau izdarījis, pēc vēlēšanās sagriež daļās.
- Pagatavo marinādi, sajaucot smalki sakapātus ķiplokus ar medu, sojas mērci, eļļu, etiķi, pipariem un timiāna lapiņām.
- Ar maisījumu ierīvē ribu gabalus, liek tos cepamveidnē un uz stundu vai ilgāk atstāj iemarinēties, vienu reizi apgrozot.
- Krāsni uzkarsē līdz 140 grādiem. Ribu gabalus pārkaisa ar sāli, veidni cieši pārklāj ar foliju (tai apakšā var paklāt cepampapīru) vai uzliek vāku, liek krāsnī un atstāj uz 4–5 stundām, atkarībā no ribiņu gabalu biezuma, tad gaļu pārbauda. Ja tā ir mīksta un iedurot sula neiztek sārta, ribiņas ir gatavas. Vāku vai pārklāto foliju noņem, ieslēdz grilu, ja ir, un gabalus nedaudz apbrūnina. No krāsns izņemtas ceptās ribiņas vēl pārklāj ar foliju, vismaz 20 minūtes pirms sagriešanas atpūtina.
- Lēnai cepšanai labi der arī cūkas lāpstiņas gabals ar nelielu treknumiņu. Taukums gaļai piedod sulīgumu, pārāk liess gaļas gabals izcepoties būs sauss.