• Mīļā bērnības garša. Frikadeļu zupa

    Zupas
    Daina Lapiņa
    6. maijs, 2022
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Andrejs Ņikiforovs
    Zupa, kas ne vienam vien asociējas ar bērnību un mammas vai omītes mīlestību. Frikadeļu zupai jābūt katras saimnieces recepšu krājumā, tāpēc piedāvājam klasisku šīs zupas recepti.
    Sarežģītība
    Vidēja
    Izmaksas
    Lēti
    Kopējais laiks
    50m
    2 vērtējumi
    5/5
    • Gatavo frikadeles: sīpolu sīki sasmalcina, ķiplokus saberž, abus liek klāt gaļai, pievieno arī sāli un piparus.
    • Gaļu labi samīca, pēc vajadzības pievieno pa ēdamkarotei auksta ūdens, mīca, līdz masa ir vijīga, gluda un stingra. To sadala un ar mitrām rokām saviļā nelielās bumbiņās.
    • Sīpolu sasmalcina, saberž ķiplokus, kartupeļus nomizo un sagriež mazos gabaliņos, burkānus sarīvē rupjās skaidās, selerijas kātu sagriež šķēlītēs.
    • Katliņā uzkarsētā taukvielā apmaisot apcep sīpolus, pārlej buljonu, uzvāra.
    • Buljonā pa daļām ielaiž pagatavotās gaļas bumbiņas, uzvāra, noņem virsū radušās putiņas.
    • Liek klāt visus sagatavotos dārzeņus, laurlapu, timiāna zariņus, vāra, līdz tie ir mīksti.
    • Laurlapu un timiānu izņem, pēc garšas pieber sāli un piparus.
    • Gatavu zupu pārkaisa ar sasmalcinātiem zaļumiem, klāt var likt skābo krējumu, piekost maizi.

     

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē