- Gatavo frikadeles: sīpolu sīki sasmalcina, ķiplokus saberž, abus liek klāt gaļai, pievieno arī sāli un piparus.
- Gaļu labi samīca, pēc vajadzības pievieno pa ēdamkarotei auksta ūdens, mīca, līdz masa ir vijīga, gluda un stingra. To sadala un ar mitrām rokām saviļā nelielās bumbiņās.
- Sīpolu sasmalcina, saberž ķiplokus, kartupeļus nomizo un sagriež mazos gabaliņos, burkānus sarīvē rupjās skaidās, selerijas kātu sagriež šķēlītēs.
- Katliņā uzkarsētā taukvielā apmaisot apcep sīpolus, pārlej buljonu, uzvāra.
- Buljonā pa daļām ielaiž pagatavotās gaļas bumbiņas, uzvāra, noņem virsū radušās putiņas.
- Liek klāt visus sagatavotos dārzeņus, laurlapu, timiāna zariņus, vāra, līdz tie ir mīksti.
- Laurlapu un timiānu izņem, pēc garšas pieber sāli un piparus.
- Gatavu zupu pārkaisa ar sasmalcinātiem zaļumiem, klāt var likt skābo krējumu, piekost maizi.