Atmodina raugu. Mazā bļodiņā raugu sadrupina, pievieno 1 ēdamkaroti cukura, 1 ēdamkaroti miltu un 1 ēdamkaroti silta ūdens, visu izmaisa un atstāj, lai raugs aktivizējas un sāk šūmēties. Lielā bļodā ielej pienu, kefīru un siltu ūdeni. Izmaisa un pārliecinās, ka šķidrums ir remdens. Pievieno sāli un cukuru, pa daļām šķidrumā iesijā un iemaisa miltus. Kad pievienota pirmā miltu trešdaļa, iemaisa aktīvo raugu. Pēc tam pa daļām turpina iesijāt atlikušos miltus. Kad mīkla kļūst bieza un stingra, pakāpeniski pievieno un iemaisa eļļu, kas mīklu darīs vijīgu. Kad mīklu ar karoti vairs nevar apmaisīt, to izveļ no bļodas uz galda virsmas un mīca ar rokām, līdz veidojas viendabīga un elastīga mīkla. Pirms rokas liek mīklā, tās ieeļļo, lai mīkla nelīp pie rokām. Mīcīšanu turpina, līdz mīkla atlīp no rokām. Ja vēlas, mīcīšanas beigās mīklā iemīca sēkliņas. Mīklu saveļ bumbā, liek atpakaļ bļodā, pārsedz ar lina drānu un siltā vietā ļauj tai uzrūgt.
Kad mīkla dubultojusies apjomā, to sadala aptuveni 10 vienādās daļās, no katras veidojot apaļu klaipiņu (katrs klaipiņš būs ap 250 g). Klaipiņus veido uz dēlīša vai darba virsmas, kas ieziesta ar eļļu. Ieeļļo arī rokas.
Kad klaips izveidots, to liek uz kļavas lapas, pārziež ar sakultu olu, ar pirkstu ievelk zīmes vai rotā ar sēklām. Klaipus kārto cepampannā, kurā ieklāts cepampapīrs, un pirms likšanas krāsnī ļauj vēlreiz uzrūgt aptuveni 10 minūtes. Karašas var cept, arī liekot maizes krāsnī uz klona. Tad cepējai jāpieskata, lai krāsns nav pārāk karsta. Ideālā temperatūra ir 250–300 grādu.
Cep ar malku kurinātā maizes krāsnī 20 minūtes. Elektriskajā vai gāzes cepeškrāsnī cep maksimālajā karstuma režīmā, tad maize nekaltīs, bet izcepsies mīksta un pufīga. Cepšanas ilgumu un gatavību nosaka, maizes klaipam pieklauvējot pie apakšējās garozas. Dobja skaņa norāda uz gatavību.