- Olas sakuļ ar sāli un cukuru, pievieno kokospienu, piesijā un iemaisa miltus.
- Mīklu labi sakuļ gludu, viendabīgu, bez kunkuļiem.
- Pa daļām lej klāt un iemaisa ūdeni, tad eļļu. Mīklai jābūt šķidrai, saldā krējuma konsistencē.
- Pannu uzkarsē vidēji karstu, var viegli ietaukot.
- Mīklu tievā strūkliņā veikli tecina pannā šurpu turpu, veidojot caurumainu zīmējumu, it kā mežģīņu rakstu. Pankūku apcep no vienas puses, ar platu lāpstiņu apmet uz otru pusi, arī to viegli apcep, tad no pannas noņem un tūlīt saveļ rullītī. Tāpat gatavo visas pārējās pankūkas.
- Pasniedzot pārlej ar kādu sīrupu, medu vai ievārījumu.
- Lai vieglāk būtu veidot pankūku mežģīņu zīmējumu, mīklu lej tīrā plastmasas ūdens vai kāda cita šķidruma pudelē, tās korķītī izdur 3–4 mazus caurumiņus, caur kuriem mīklu tecina pannā.
Mežģīņu pankūkas
Deserti
22. novembris, 2020
Komentēt
Šīs krāšņās, eksotiskās pankūkas ir vieglāk pagatavot, kā izskatās! Lieliska ideja skaistām brīvdienu brokastīm.