• Melnā sezama piena tēja

    Deserti
    Dagnija Zīverte
    Dagnija Zīverte
    15. decembris, 2021
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Melnā sezama piena tēja
    Foto: Ieva Andersone
    Melnā sezama piena tēja
    Augu valsts pienu klāstā ir neparasts jaunpienācējs – melnā sezama piens. To viegli pagatavot pašiem!
    Sarežģītība
    Zema
    Izmaksas
    Lēti
    Kopējais laiks
    10m

    Tam piemīt tumša, tumīga krāsa un patīkama, riekstaina garša, kas atgādina maigu halvu. Salīdzinot ar ierastajām, gaišajām sezama sēklām, melnajāsir vairāk antioksidantu, tās palīdz stiprināt imunitāti, rūpēties par ādas un muskuļu veselību, kā arī cīnīties pret stresu. 

    • Sēkliņām pievieno mazu šķipsniņu sāls, pārlej ar siltu ūdeni un atstāj izmirkt vismaz stundu.
    • Ja dateles ir cietas, izmērcē arī tās.
    • Nokāš un noskalo, liek blenderī, pievieno ūdeni, vēl vienu sīku šķipsniņu sāls, dateles un sablendē, līdz masa bieza, gluda un viendabīga.
    • Izkāš caur kokvilnas audumu vai vairākās kārtās salocītu marli. 
    • Iegūto pienu var uzglabāt ledusskapī 3–4 dienas un izmantot tāpat kā citus augu valsts pienus.
    • Lej katliņā, pievieno tējas maisiņu, sīrupu un eļļu, un maisot lēnām uzkarsē. Izzvejo tējas maisiņu. Tēju var pasniegt, pārklātu ar saputota kokospiena cepurīti.

     

     

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē