Tam piemīt tumša, tumīga krāsa un patīkama, riekstaina garša, kas atgādina maigu halvu. Salīdzinot ar ierastajām, gaišajām sezama sēklām, melnajāsir vairāk antioksidantu, tās palīdz stiprināt imunitāti, rūpēties par ādas un muskuļu veselību, kā arī cīnīties pret stresu.
- Sēkliņām pievieno mazu šķipsniņu sāls, pārlej ar siltu ūdeni un atstāj izmirkt vismaz stundu.
- Ja dateles ir cietas, izmērcē arī tās.
- Nokāš un noskalo, liek blenderī, pievieno ūdeni, vēl vienu sīku šķipsniņu sāls, dateles un sablendē, līdz masa bieza, gluda un viendabīga.
- Izkāš caur kokvilnas audumu vai vairākās kārtās salocītu marli.
- Iegūto pienu var uzglabāt ledusskapī 3–4 dienas un izmantot tāpat kā citus augu valsts pienus.
- Lej katliņā, pievieno tējas maisiņu, sīrupu un eļļu, un maisot lēnām uzkarsē. Izzvejo tējas maisiņu. Tēju var pasniegt, pārklātu ar saputota kokospiena cepurīti.