Ņem vērā!
- Sautējumu vari papildināt ar papriku vai burkāniem.
- Jo lielāks katls un vairāk produktu, jo ilgāks gatavošanas laiks.
- Nepievieno gaļu, un iegūsi veģetāro versiju chili sin carne (čili bez gaļas)
- Ja pievienosi vairāk tomātu, iegūsi pikantu biezzupu.
- Vasarā tomātus savā sulā aizstāj ar svaigiem.
- Pamēģini pirms pasniegšanas sautējumam pārbērt labi kūstošu sieru. Iegūsi jaunu garšas niansi!
Pagatavo gvakamoli!
- Ņem gatavus avokado, laimu, ķiplokus, tomātu, koriandru, sāli, piparus!
- Galvenais spēlētājs ir avokado, kuram garšas proporcijas katrs veido pēc savām sajūtām.
- Avokado sablendē vai saspaidi piestā, pievieno laima sulu, ķiplokus, koriandru, sāli, piparus un sīki sagrieztus tomātus.
- Visu samaisi!
- Asumam vari pievienot halapenjo piparus.
! Ja bļodā ieliksi avokado kauliņu, tas par pāris stundām aizkavēs gvakamoles sabrūnēšanu!