Krievijas teātra un kino aktieris Ivans Židkovs, kurš latviešu skatītājiem vairāk zināms pēc lomām romantiskos seriālos, ir gardēdis. Dodoties viesizrādēs, viņš paralēli darbam vienmēr cenšas nodoties arī gastronomiskām baudām. Aprīļa vidū Židkovs ar kolēģiem aktieriem Annu Mihailovsku un Staņislavu Bondarenko viesojās Rīgā un nelaida garām iespēju apmeklēt Latvijas labākos restorānus. Pirms izrādes Kongresu namā viņi ieturēja pusdienas restorānā Bibliotēka Nr.1. «Iesaku šo vietu visiem, kas plāno doties uz Rīgu. Brīnišķīgs restorāns! Ņemiet vērā! Ir viegli uzrauties uz vietām, kur ēdiens maksā dārgi, bet ir negaršīgs. Šeit ēdiens maksā dārgi, bet ir ļoti garšīgs,» saviem Instagram sekotājiem atklāja aktieris.
Restorāns Bibliotēka Nr.1 krievu zvaigznēm šķita stilīgi iekārtots, bet ēdieni ne tikai garšīgi, bet arī interesanti noformēti. «Tā ir bauda ne tikai garšas kārpiņām, bet arī acīm,» atzina Bondarenko, kurš pusdienās baudīja pīles krūtiņu ar burkānu un apelsīnu biezeni. Ivans izvēlējās pīles krūtiņas salātus, bet Anna – veģetāru ēdienu ar ziedkāpostiem.
Ar pilnu atbildību varu teikt, ka Vincents ir labākais restorāns pasaulē. Vienkārši labākais!
Rīdzinieki izrādi Vīriešu medības pagodināja ar ovācijām, un Ivans ar kolēģiem panākumus atzīmēja restorānā Vincents, kas atrodas netālu no Kongresu nama. «Te vienmēr iegriežos, kad esmu Rīgā. Ar pilnu atbildību varu teikt, ka Vincents ir labākais restorāns pasaulē. Vienkārši labākais! Protams, arī Maskavā ir labi restorāni, bet šis ir vienreizīgs,» sajūsminājās Ivans. Židkovs Vincentā par pamatēdienu izvēlējās lauka balodi. Nogaršojis gabaliņu, aktieris paziņoja: «Tas, draugi, ir šedevrs!»
PDz sazinājās ar Vincents šefpavāru Raimondu Tomsonu, kurš pauda prieku par ārzemju viesu atsauksmēm. Uz jautājumu, kādas ir Krievijas zvaigžņu gastronomiskās vēlmes, Tomsons teica: «Parasti viņi izvēlas to, ko iesakām. Nav tā, ka kāds atnāk un pieprasa pildītu briedi un mēs ņemam rokā bisi un skrienam to medīt. Klienti mums uzticas un paļaujas uz mūsu ēdienkarti un dzērieniem. Galu galā mēs šajā jomā darbojamies jau 25 gadus.»
Židkovs atzina, ka Rīga ir vieta, kura nemitīgi viņu pārsteidz ar ēdieniem. «Pirms pāris gadiem mani labā nozīmē pārsteidza sīpolu zupa, kuru pasūtīju kādā Rīgas kafejnīcām. Tā bija bordo krāsā, jo, to gatavojot, bija izmantots vīns. Tā bija labākā sīpolu zupa, ko man nācies nogaršot,» atcerējās aktieris.