Sirmais neslēpj, ka doma ir pavisam vienkārša – tā vietā, lai iegādātos atsevišķi fileju, šķiņķīšus, stilbiņus, izdevīgāk ir nopirkt veselu vistu un to tad arī mājās sadalīt pa sev vēlamajām frakcijām.
Izvēloties vistu pirkt veselu un dalīt to mājās, jāatceras viens – pārliecinies, ka gaļa ir svaiga un nodrošinies ar to, lai mājās būtu ass nazis – ja tā vietā izmanto šķēres, pārliecinies, ka tās ir piemērotas vistas kaulu griešanai.
Tāpat Sirmais atgādina, ka tad, kad esi nogriezis spārniņus, kājas, filejas un šķiņķīšus, paliek vistas mugurkauls, ko ļoti labi var izmantot buljona vārīšanai – tādā veidā visa vista pilnībā tiek izmantota.
Kā dalīt vistu, skaties video: