• Marinētas reņģītes

    Konservēšana
    Ievas Virtuve
    Ievas Virtuve
    28. janvāris, 2023
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Marinētas reņģes
    Foto: Andrejs Ņikiforovs
    Marinētas reņģes
    Uzkoda, pret kuru nav vienaldzīgs latvietis. Kraukšķīgas reņģītes klasiskā saldskābā marinādē. Pagatavo lielāku porciju, lai pietiek ilgākam laikam.
    Sarežģītība
    Zema
    Izmaksas
    Lēti
    2 vērtējumi
    5/5

     

    • Tīras, noskalotas, nosusinātas reņģes apbārsta ar sāli, sajauc, lai visas pārklājas, apviļā miltos, lieko nopurina, pannā sakarsētā eļļā apgrozot izcep. Atdzesē.
    • Marinādei sīpolu sagriež plānās ripiņās, burkānu – šķēlītēs vai gabaliņos, liek katliņā, pievieno pārējās sastāvdaļas, pārlej ūdeni un etiķi, uzvāra un pāris minūtes lēni vāra. Nogaršo, papildina pēc garšas ar trūkstošo, tad no uguns noņem, atdzesē.
    • Nelielā traukā kārtām liek reņģes, starp kārtām liek sīpolu ripiņas un burkānus no marinādes. Pārlej marinādi un liek aukstumā ievilkties līdz nākamajai dienai.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē