*Tofu, kā zināms, ar bagātīgu garšu buķeti neizceļas, toties šajā ziņā ir visai padevīgs: nedaudz marinādes to iekrāsos, kādos tik garšu toņos gribas. Marinēšanas laiks – no pāris stundām līdz pat pāris dienām.
*Tofu plāksni sagriež kubiņos, šķēlēs vai jebkādos citos vēlamos gabalos un, pārlietu ar marinādi, slēgtā traukā liek ledusskapī. Jo ilgāk tofu marinēsies, jo tā garša būs intensīvāka.
*Ērti ir marinādi ar tofu gabaliņiem ievietot uzglabāšanai un saldēšanai paredzētajos cieši noslēdzamajos maisiņos (zip – lock storage bags). Ik pa laikam apgrozot maisiņu no vienas puses uz otru, marināde labi pārklāj visus tofu gabaliņus.
*Katras marinādes sastāvdaļas labi sajauc, pārlej tofu gabaliņiem, raugoties, lai visi ir pārklāti. Marinētus tofu gabaliņus var likt salātos, dārzeņu sautējumos, sviestmaizēs vai tāpat uzkost.
Terijaki marināde
1 svaigi spiesta apelsīna sula
2 ēdamkarotes sojas mērces
2 ēdamkarotes sezama eļļas
1 ēdamkarote sezama sēklu
1 ķiploka daiviņa, saberzta
Čili marināde
2 ēdamkarotes sojas mērces
2 ēdamkarotes saldās čili mērces
1 ēdamkarote sezama eļļas
1 ēdamkarote ūdens
Citrona un sinepju marināde
2 ēdamkarotes citrona sulas
1 ēdamkarote graudaino sinepju
1 ēdamkarote kļavu sīrupa vai medus
pa šķipsniņai sāls un piparu