- Mīkstu sviestu rūpīgi saputo ar cukuru, pievieno olu.
- Sajauc miltus un kartupeļu miltus, kuļot iesijā saputotajā masā, tad pievieno samaltos riekstus.
- Mīklu ar miltainām rokām plāni izlīdzina pa visu cepampannu, kas izklāta ar cepampapīru, pāri pārklāj pārtikas plēvi un aptuveni uz stundu liek ledusskapī. Var arī mīklu tīt plēvē, likt ledusskapī un tad veltnēt, bet šādi ir vienkāršāk.
- Pārklājumam katliņā izkausē sviestu, pievieno cukuru, pēc mirkļa – medu, uz mazas uguns mazliet pavāra, līdz viss sakusis viendabīgā masā. Tad pievieno saldo krējumu, noceļ no plīts, iemaisa mandeļu skaidiņas.
- Mīklu klāj uz cepampapīra, virs tās ar silikona lāpstiņu vienmērīgi izlīdzina vēl silto mandeļu masu.
- Cep 175 grādos apmēram 20–22 minūtes, līdz virskārta zeltaini brūna.
- Atdzisušu sagriež četrstūros, katru četrstūri – trīsstūrīšos. Voila! Franču mandeļu cepumi gatavi!
! Norādītais mīklas daudzums der 40 × 40 cm pannai. Mīkla uz cepampapīra jāizveltnē plāni, citādi cepumiem trūks smalkuma.