Cepam tortes pamatni!
Gatavojam bezē!
- Vienai lielajai plāksnei vajadzīgs : 2 olu baltumi, šķipsniņa sāls, 100 g cukura un 50 g mandeļu miltu. Vienai mazajai plāksnei vajadzīgs: 1 olas baltums, maza šķipsniņa sāls, 50 g cukura un 25 g mandeļu miltu.
- Sagatavo un izcep 4 lielas un 4 mazākas mandeļu bezē plāksnes.
- Uz cepamā papīra ap tam uzliktu tortes formu uzvelk 4 apļus ar 26 cm diametru un 4 apļus ar 18 cm diametru.
- Plāksnes gatavo un izcep pa daļām.
- Olu baltumus saputo stingrās putās, turpinot putošanu, pa daļām ber klāt cukuru un masu saputo biezu, stingru un gludu.
- Iecilā mandeļu miltus un ieklāj uzvilktajos apļos. Jāņem vērā tas, ka cepoties plāksnes pavisam nedaudz papletīsies.
- Pannas ar plāksnēm liek krāsnī 150 grādu karstumā, cep 10 minūtes, tad karstumu samazina uz 110 grādiem un žāvē vēl 1 stundu.
- Pēc tam vēl stundu dzesē izslēgtā krāsnī.
- Ja cep vairākas pannas reizē, tad cepšanas vidū tās maina vietām.
Kuļam krēmu!
Būvējam torti!
- Pirmo ar krēmu pārklāj pamatnes plāksni, pārlaista ievārījumu un virsū liek vienu lielo mandeļu bezē plāksni.
- To tāpat pārklāj ar krēmu un pārlaista ar ievārījumu.
- Tāpat rīkojas ar pārējām plāksnēm.
- Kad tās ir sakārtotas, virsū tādā pašā veidā kārto mazās plāksnes, nobeidzot ar krēmu un ievārījumu.
- Torti vismaz uz 3–4 stundām liek ledusskapī, lai tā savelkas un cietās kārtas atlaižas.
Gatavojam rotājumus!
Rotājam! Ar rullīšiem, ogām un melisas vai piparmētras lapiņām torti izgrezno.