- Maltajai gaļai pievieno sāli, piparus, sinepes, olu, kaltētu raudeni un nospiestu, ūdenī izmērcētu maizi, samīca gludā, vijīgā masā.
- To klāj uz cepampapīra loksnes, ar plaukstu izlīdzina aptuveni 23 × 28 cm lielā taisnstūrī. Pārklāj ar plānām filejas šķēlēm, nedaudz atstatus no galiem.
- Spinātu lapiņas applaucē verdošā sālsūdenī, noskalo aukstā ūdenī, nokāš, nospiež un vienmērīgi pārklāj gaļas plāksnei, abos tās galos atstājot pāris centimetru brīvas maliņas.
- Pārdrupina kādu zilo sieru, pārkaisa sausā pannā apgrauzdētus ciedru riekstus.
- Vienā plāksnes galā uz brīvās maliņas, viegli iespiežot, citu pie citas rindā kārto nolobītas vārītās paipalu oliņas.
- Ar apakšā izklātā papīra palīdzību gaļu ar pildījumu saveļ ruletē, tās galus aizspiež ciet.
- Turpat uz papīra, sākot no ruletes un maliņām nedaudz pārklājoties, izklāj garās bekona šķēles. Labi der amerikāņu bekons plānās garās šķēlēs, nopērkams lielveikalos.
- Atkal ar papīra palīdzību ruleti ietin bekona šķēlēs un ieveļ ietaukotā cepampannā, blakus liek rozmarīna zariņus.
- Liek sakarsētā krāsnī, 200 grādu temperatūrā cep 50–60 minūtes – skaisti brūnu.
Maltās gaļas rulete ar pildījumu
Pamatēdieni
3. aprīlis, 2021
Komentēt
Šiks svētku ēdiens, kas patiesībā ir ļoti viegli pagatavojams.