• Maltās gaļas rulete ar pildījumu

    Pamatēdieni
    Daina Lapiņa
    3. aprīlis, 2021
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Maltās gaļas rulete
    Foto: No izdevniecības "Žurnāls Santa" arhīva
    Maltās gaļas rulete
    Šiks svētku ēdiens, kas patiesībā ir ļoti viegli pagatavojams.
    Sarežģītība
    Vidēja
    Izmaksas
    Vidējas
    Sagatavošanās
    30m
    Pagatavošana
    1st
    Kopējais laiks
    1st 30m
    • Maltajai gaļai pievieno sāli, piparus, sinepes, olu, kaltētu raudeni un nospiestu, ūdenī izmērcētu maizi, samīca gludā, vijīgā masā.
    • To klāj uz cepampapīra loksnes, ar plaukstu izlīdzina aptuveni 23 × 28 cm lielā taisnstūrī. Pārklāj ar plānām filejas šķēlēm, nedaudz atstatus no galiem.
    • Spinātu lapiņas applaucē verdošā sālsūdenī, noskalo aukstā ūdenī, nokāš, nospiež un vienmērīgi pārklāj gaļas plāksnei, abos tās galos atstājot pāris centimetru brīvas maliņas.
    • Pārdrupina kādu zilo sieru, pārkaisa sausā pannā apgrauzdētus ciedru riekstus.
    • Vienā plāksnes galā uz brīvās maliņas, viegli iespiežot, citu pie citas rindā kārto nolobītas vārītās paipalu oliņas.
    • Ar apakšā izklātā papīra palīdzību gaļu ar pildījumu saveļ ruletē, tās galus aizspiež ciet.
    • Turpat uz papīra, sākot no ruletes un maliņām nedaudz pārklājoties, izklāj garās bekona šķēles. Labi der amerikāņu bekons plānās garās šķēlēs, nopērkams lielveikalos.
    • Atkal ar papīra palīdzību ruleti ietin bekona šķēlēs un ieveļ ietaukotā cepampannā, blakus liek rozmarīna zariņus.
    • Liek sakarsētā krāsnī, 200 grādu temperatūrā cep 50–60 minūtes – skaisti brūnu. 

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē