• Mājās gatavots jogurts – tikai 2 sastāvdaļas un 3 darbības!

    Jogurts
    Agija Vismane
    27. februāris
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Gvido Kajons
    Gatavojot jogurtu pēc šīs vienkāršās receptes, jālieto trekns, neapstrādāts lauku piens. Pilsētnieki var lietot tirgū pirktu nepasterizētu pienu.
    Sarežģītība
    Zema
    Izmaksas
    Lēti

    Karsē pienu līdz brīdim, kamēr parādās pirmie smalkie burbulīši. Nekādā ziņā neļauj pienam uzvārīties un celties augšā. Tad liek pienu ar visu katlu aukstā ūdenī un atdzesē līdz 40 grādu temperatūrai (to var noteikt ar speciālo virtuves termometru; ja tāda nav – var izmantot medicīnisko vai paļauties uz redzi un izjūtu).

    Atdzesētajam pienam pievieno dabisko jogurtu un samaisa.

    Katlam uzliek vāku un ietin siltā pledā. Var atstāt to gatavoties visu nakti, bet nepacietīgākie jau pēc kādām 4 stundām var ieskatīties zem vāka, vai jogurts ir gatavs.

    Ņem vērā!! Gatavo jogurtu glabā ledusskapī. Sagatavojot lielāku daudzumu, tas labi garšos arī pēc nedēļas.

    Receptes ar jogurtu:

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē