• Maizīte jātur godā! 3 vienkārši padomi, kā atdzīvināt apkaltušu maizi

    Kā pareizi?
    Ilze Klapere
    3. septembris
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Ilze Klapere
    Zināms, ka pašcepta maize bez jebkādiem uzlabotājiem jau otrā dienā vairs negaršo tik labi, kā pirmajā, kad izcepta. Labā ziņa: ar dabīgo ieraugu gatavota maize glabāsies ilgāk – piemēram, skābmaizi var ēst kādu nedēļu.
    • Pirmajā dienā pašcepta maize jātur papīra maisiņā vai zem dvielīša – lai elpo. Otrajā dienā to var ietīt pārtikas plēvē, vai arī vismaz griezuma vietu ietīt, lai neapkalst.
    • Ja maize pēc pāris dienām ir jau apkaltusi, vairs ne tik svaiga un garšīga, vienkāršākais ir to apgrauzdēt tosterā vai apcept sviestā uz pannas.
    • Ja maizi piemirsies ietīt pārtikas plēvē vai kā citādi paildzināt tās mūžu, un kukulītis jau ir ciets kā akmens, to tik un tā ir iespēja atdzīvināt! Dara tā: maizi pilnībā iemērc bļodā ar ūdeni, izceļ ārā un iešauj iepriekš uz 200 grādiem sakarsētā cepeškrāsnī uz 5 minūtēm. Maize būs mīksta un ēdama! Varbūt ne tik garšīga kā svaigi cepta, tomēr tīri laba.

     

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē