- Pirmajā dienā pašcepta maize jātur papīra maisiņā vai zem dvielīša – lai elpo. Otrajā dienā to var ietīt pārtikas plēvē, vai arī vismaz griezuma vietu ietīt, lai neapkalst.
- Ja maize pēc pāris dienām ir jau apkaltusi, vairs ne tik svaiga un garšīga, vienkāršākais ir to apgrauzdēt tosterā vai apcept sviestā uz pannas.
- Ja maizi piemirsies ietīt pārtikas plēvē vai kā citādi paildzināt tās mūžu, un kukulītis jau ir ciets kā akmens, to tik un tā ir iespēja atdzīvināt! Dara tā: maizi pilnībā iemērc bļodā ar ūdeni, izceļ ārā un iešauj iepriekš uz 200 grādiem sakarsētā cepeškrāsnī uz 5 minūtēm. Maize būs mīksta un ēdama! Varbūt ne tik garšīga kā svaigi cepta, tomēr tīri laba.
Maizīte jātur godā! 3 vienkārši padomi, kā atdzīvināt apkaltušu maizi
