• Maizīte jātur godā! 3 vienkārši padomi, kā atdzīvināt apkaltušu maizi

    Kā pareizi?
    Ilze Klapere
    3. septembris
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Ilze Klapere
    Zināms, ka pašcepta maize bez jebkādiem uzlabotājiem jau otrā dienā vairs negaršo tik labi, kā pirmajā, kad izcepta. Labā ziņa: ar dabīgo ieraugu gatavota maize glabāsies ilgāk – piemēram, skābmaizi var ēst kādu nedēļu.
    • Pirmajā dienā pašcepta maize jātur papīra maisiņā vai zem dvielīša – lai elpo. Otrajā dienā to var ietīt pārtikas plēvē, vai arī vismaz griezuma vietu ietīt, lai neapkalst.
    • Ja maize pēc pāris dienām ir jau apkaltusi, vairs ne tik svaiga un garšīga, vienkāršākais ir to apgrauzdēt tosterā vai apcept sviestā uz pannas.
    • Ja maizi piemirsies ietīt pārtikas plēvē vai kā citādi paildzināt tās mūžu, un kukulītis jau ir ciets kā akmens, to tik un tā ir iespēja atdzīvināt! Dara tā: maizi pilnībā iemērc bļodā ar ūdeni, izceļ ārā un iešauj iepriekš uz 200 grādiem sakarsētā cepeškrāsnī uz 5 minūtēm. Maize būs mīksta un ēdama! Varbūt ne tik garšīga kā svaigi cepta, tomēr tīri laba.

     

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē