• Maizes plācenis ar sieru un zaļumiem

    Uzkodas un salāti
    Ilze Klapere
    Ilze Klapere
    28. aprīlis, 2021
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Maizes plācenis ar sieru un zaļumiem
    Foto: Ieva Andersone
    Maizes plācenis ar sieru un zaļumiem
    Šī ir ātrās, pannā cepamās maizes recepte. Sanāk tāds omulīgs plācenītis, kuru var sagriezt vairākās daļās un, sieram jauki staipoties, piekost pie salātiem, grilētas zivs, paņemt piknikā, vai apēst vienkārši tāpat, piemalkojot vīnu. Kinzu var aizstāt ar jebkuriem citiem sezonas zaļumiem!
    Sarežģītība
    Zema
    Izmaksas
    Lēti
    Kopējais laiks
    25m
    • Kinzu rupji sakapā un ber bļodā.
    • Pievieno smalki rīvētu sieru, samaisa ar zaļumiem.
    • Citā bļodā ber miltus, sāli, pievieno 5 ēdamkarotes (2 atstāj cepšanai) olīveļļas un 5 ēdamkarotes auksta ūdens.
    • Ar rokām samīca stingru, elastīgu mīklu, tad to sadala divās daļās un uz virsmas, kas apkaisīta ar miltiem, izrullē divus apaļus plāceņus pannas diametrā (lai arī mīkla ir visai stingra un nepadevīga, cenšas izrullēt iespējami plāni).
    • Uz viena no plāceņiem liek siera un zaļumu maisījumu, 1 centimetru no maliņām atstājot brīvu.
    • Sakuļ olu un ar otiņu noziež brīvo mīklas maliņu. Tad pāri klāj otru mīklas plāceni, maliņas cieši saspiež kopā.
    • Cep atlikušajās 2 ēdamkarotēs olīveļļas no abām pusēm zeltaini brūnu.
    • Servē siltu, sagriežot šķēlēs kā picu.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē