- Sīpolu smalki sagriež, kartupeļus nomizo un sagriež kubiņos.
- Katlā ielej eļļu un ieliek sviestu, uzkarsē un ber iekšā sīpolus.
- Maisot cep, līdz tie ir caurspīdīgi, tad pievieno miltus, apmaisa un lēnītēm lej klāt pienu, nepārtraucot maisīšanu, lai nepierauj pie katla dibena.
- Tad pievieno kartupeļus, sakapātu ķiploka daiviņu, pielej buljonu un vāra apmēram 15–20 minūtes, līdz kartupeļi mīksti. Jāatceras ik pa brīdim pamaisīt, citādi raus klāt. Ja šķiet, ka par maz šķidruma, pielej vēl buljonu.
- Kamēr vārās, pannā apcep mazos gabaliņos sagrieztas bekona šķēles tā, lai kraukšķīgas, un noliek maliņā. Sarīvē arī sieru un sakapā lociņus.
- Kad kartupeļi mīksti, tos ar stampiņu saspaida vai zupu viegli sablendē (uzmanīgi un nedaudz, lai nesaiet klīsterī).
- Pēc garšas pieber sāli, piparus un, ja vēlas, arī muskatriekstu.
- Pasniedz ar pārkaisītiem lociņiem, rīvētu sieru un saceptiem bekona kraukšķīšiem.