Recepte 3 porcijām
- Saldētās ogas (nav nepieciešams atkausēt) pārber ar cukuru un cieti, pārrīvē citrona miziņu, piespiež sulu, pievieno arī ingveru vai kanēli, labi sajauc un liek ar sviestu iesmērētā cepamveidnē.
- Cukura daudzumu samazina vai palielina atkarībā no ogu salduma.
- Drumstalām – visas sastāvdaļas, izņemot riekstus, saliek kopā.
- Ar pirkstiem drupinot sajauc, veidojot drumstalas.
- Iemaisa rupji sakapātus riekstus (var ņemt citus riekstus) un pārber ogām veidnē.
- Liek krāsnī, cep 180 grādu temperatūrā, līdz sula gar malām burbuļo un virsa ir cieta un apcepusies, apmēram 35–40 minūtes.
- Padzesētu pasniedz ar putukrējumu.