• Ļoti ātrā krokodīļu zupa. Katrīnes Pasternakas recepte un garšīgs bērnības atmiņu stāsts

    Zupas
    Santa.lv
    Santa.lv
    10. jūnijs
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Izdevniecības Žurnāls Santa arhīva foto
    Kā frikadeļu zupa pēc kāda smieklīga pārpratuma kļuva par vienu no Katrīnes Pasternakas bērnības iecienītākajiem ēdieniem? Lasi stāstu un recepti!
    Sarežģītība
    Zema
    Personas
    2
    Izmaksas
    Lēti
    Sagatavošanās
    10m
    Pagatavošana
    15m
    Kopējais laiks
    25m

    «Vienu dienu no savas bērnības atceros īpaši spilgti. Toreiz mamma pateica, ka pusdienās būs frikadeļu zupa. Bet man izklausījās, ka viņa saka – krokodīļu zupa. Es pie sevis nodomāju: «Nu, nē… Tādu zupu no krokodīļiem gan neēdīšu…» Tolaik nebija tā, ka katrs pusdienās varēja pieprasīt, ko vēlas – kas bija pagatavots, tas arī bija jāēd. Un, ja es vai māsa cimperlējāmies un teicām, ka neēdīsim, palikām bez pusdienām. Atceros – ienācu mājā, kad mamma gatavoja to zupu, un nodomāju, ka smaržo negausīgi labi, tomēr zināju, ka tā taču ir no krokodīļiem, un paziņoju, ka neēdīšu. Mamma jautāja – kas par lietu. Baidījos teikt, tāpēc sameloju, ka man negribas ēst, kaut gan patiesībā biju ļoti izsalkusi. Galu galā paliku bez pusdienām. Tā tas notika vienreiz, otrreiz, arī trešoreiz, kad tika vārīta šī zupa. Līdz mamma pamanīja – kā frikadeļu zupa, tā Katrīne nav izsalkusi. Beidzot viņa mani iztaujāja un es atzinos, ka negribu ēst frikadeles, kas pagatavotas no tā briesmīgā kustoņa… Sarunājām, ka viņa man pierādīs, ka frikadeles nav no krokodīļa, un mamma manā klātbūtnē mala vistas gaļu,» smaidot atceras Katrīne.

    Zupas recepte

    Citas slavenību receptes:

     

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē