- Vispirms notīra ananasu un izgriež cieto serdi.
- Pannā izkausē sviestu un pievieno cukuru.
- Tikko cukurs sāk brūnēt, pannā liek ananasa gabalus un apcep no visām pusēm.
- Kad tie viegli brūni un karamele jau patumša, īstais laiks liesmošanai.
- Pannā ielej alkoholu. Tas var būt gan konjaks, gan rums, gan viskijs.
- Alkohols sāk strauji iztvaikot, un to aizdedzina. Ja to dara pirmo reizi, jāuzmanās, ka nenosvilina uzacis.
- Kad alkohols izdedzis, ananasa gabaliņus no pannas izņem.
- Pievienojot citrona sulu, tālāka cukura karamelizācija tiek apturēta.
- Ielej pannā apelsīnu sulu un to iztvaicē līdz vēlamajai sīrupa konsistencei.
- Atliek ananasa gabaliņus atpakaļ pannā, nedaudz pārlej ar sīrupu un atļauj tiem uzsilt.
- Būs ļoti garšīgi kopā ar vēsu saldējumu!