• Liesmots ananass

    Deserti
    Ievas Virtuve
    Ievas Virtuve
    10. jūnijs, 2023
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Liesmots ananass
    Foto: Ieva Andersone
    Liesmots ananass
    Pasniegt liesmotos ananasu var gan siltu, gan aukstu, servējot kopā ar kādu saldējuma bumbu vai saputotu saldo krējumu bez cukura. Šī deserta recepte lieti noderēs arī tajos gadalaikos, kad sulīgi un saldi ananasi nav nopērkami. Un no atgriezumiem varēs uztaisīt kādu sīrupu vai pielikt kompotam! Lai labi garšo!
    Sarežģītība
    Zema
    Izmaksas
    Lēti
    • Vispirms notīra ananasu un izgriež cieto serdi.
    • Pannā izkausē sviestu un pievieno cukuru.
    • Tikko cukurs sāk brūnēt, pannā liek ananasa gabalus un apcep no visām pusēm.
    • Kad tie viegli brūni un karamele jau patumša, īstais laiks liesmošanai.
    • Pannā ielej alkoholu. Tas var būt gan konjaks, gan rums, gan viskijs.
    • Alkohols sāk strauji iztvaikot, un to aizdedzina. Ja to dara pirmo reizi, jāuzmanās, ka nenosvilina uzacis. 
    • Kad alkohols izdedzis, ananasa gabaliņus no pannas izņem.
    • Pievienojot citrona sulu, tālāka cukura karamelizācija tiek apturēta.
    • Ielej pannā apelsīnu sulu un to iztvaicē līdz vēlamajai sīrupa konsistencei.
    • Atliek ananasa gabaliņus atpakaļ pannā, nedaudz pārlej ar sīrupu un atļauj tiem uzsilt. 
    • Būs ļoti garšīgi kopā ar vēsu saldējumu! 

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē