• Liesmotās franču pankūkas Crêpes Suzette

    Deserti
    Dagnija Zīverte
    Dagnija Zīverte
    29. aprīlis, 2023
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Crepes Suzette
    Crepes Suzette
    Sagādā mīļajiem garšīgu pārsteigumu – slavenās liesmojošās franču pankūkas! Par alkohola saturu nesatraucies – pankūkas aizdedzinot, tas pilnībā izgaros, atstājot vien patīkamu un saldu pēcgaršu.
    Sarežģītība
    Vidēja
    Izmaksas
    Vidējas
    1 vērtējums
    5/5

     

    • Ar mikseri sakuļ olas, pievieno pienu, sāli un ūdeni, sakuļ. 
    • Pakāpeniski piesijā miltus, pievieno apelsīna miziņu, sajauc, līdz masa ir šķidra un viendabīga. Atstāj ledusskapī uz stundu. 
    • Platu, lēzenu, ietaukotu pannu uzkarsē. Tajā izkausē tējkaroti sviesta un lej mīklu, pārliecinoties, ka tā vienmērīgi izklājas uz pannas.
    • No vienas puses cep apmēram minūti, uzmanīgi apgriež un cep vēl pāris mirkļu.
    • Gatavas liek citu virs citas, katru viegli apziežot ar piciņu sviesta. Glabā siltumā. 
    • Pannā uz vidēji lielas liesmas izkausē pusi sviesta, līdz tas sāk putot.
    • Pannu noņem no uguns un sviestā iekaisa pusi cukura.
    • Uzmanīgi pievieno pusi liķiera – tas aizdegsies. Liesmai ļauj noplakt, rūpīgi samaisa.
    • Katru pankūku iegremdē sīrupā, tad saloka un liek šķīvjos. 
    • Pannā izkausē atlikušo sviestu, iemaisa atlikušo cukuru, ka arī atlikušo liķieri.
    • Iegūto mērci pārlej pankūkām. 
    • Pankūkas var pasniegt ar karoti vaniļas saldējuma. 

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē