• Lielās konfektes jeb mājās gatavoti šokolādes batoniņi

    Saldumi
    Sandija Šēnberga
    3. jūnijs
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Ieva Andersone
    Ko darīt, ja vecāki nepērk iekārotos šokolādes batoniņus, sakot, ka mājās gatavoti saldumi tomēr ir labāks variants? Jātaisa pašiem! Šī recepte ir vienkārša un skolas vecuma bērniem noteikti būs pa spēkam.
    Sarežģītība
    Vidēja
    Izmaksas
    Vidējas

    Konfektes izloba no papīriem un kopā ar sviestu liek kausēties uz nelielas uguns. Visu laiku maisa, lai nepiedeg.

    Dēlīti noklāj ar cepamo papīru un saliek uz tā vafeles, kuras pārklāj ar nedaudz padzisušu konfekšu masu. Jāuzmanās neatdzesēt par daudz, jo tad masa kļūs par cietu un to nevarēs ērti pārklāt.

    Dēlīti ar vafelēm uz 15 minūtēm ieliek ledusskapī – lai viss kārtīgi sastingst. Tikmēr izkausē šokolādi. To var darīt divējādi – bļodiņu ar gabaliņos salauztu šokolādi liek karsta ūdens peldē vai vienkārši siltā cepeškrāsnī un, palaikam apmaisot, pagaida, līdz šokolāde izkususi. Ar cepeškrāsni jāuzmanās, lai nav par karstu, jo tad šokolāde vienkārši izcepsies. Atdzisušās vafeles ātri apmērcē šokolādē, liek uz cepamā papīra un atpakaļ ledusskapī. Šokolāde kārtīgi sastings apmēram stundas laikā.

    Variants – vafeļu vietā var ņemt arī smilšu mīklas cepumus, vislabāk pašceptus.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē