• Lēnām brokastīm vai vieglai svētku maltītei. Sacepums ar lasi un spinātiem

    Pamatēdieni
    Ievas Virtuve
    Ievas Virtuve
    15. maijs, 2022
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Sacepums ar lasi un spinātiem
    Foto: Andrejs Ņikiforovs
    Sacepums ar lasi un spinātiem
    Elegants sāļais pīrāgs, ko ir diezgan vienkārši pagatavot. Soļus līdz olu pārliešanai un cepšanai krāsnī var paveikt iepriekšējā vakarā. Var arī iepriekšējā vakarā pagatavot visu, bet no rīta uzsildīt.
    Sarežģītība
    Zema
    Izmaksas
    Lēti
    Sagatavošanās
    20m
    Pagatavošana
    30m
    Kopējais laiks
    50m
    1 vērtējums
    5/5
    • Nomizotus kartupeļus sagriež šķēlītēs, sālsūdenī vāra 5 minūtes, tad nokāš un nedaudz padzesē.
    • Kūpināto lasi attīra no asakām un sadala mazos gabaliņos. Labi un izdevīgi izmantot tirgū un veikalos dabūjamās lašu lielās vidus asakas, kam klāt vēl ir pietiekami daudz gaļas.
    • Spinātu lapiņas liek katliņā, pārlej trešdaļu glāzes ūdens, pārkaisa sāli, apmaisot karsē, līdz lapiņas savīst un sašļūk. Padzesē un nospiež lieko šķidrumu.
    • Ar taukvielu ieziestā veidnē izklāj apvārītās kartupeļu šķēlītes, tās pārklāj ar kūpinātā laša gabaliņiem, pārkaisa piparus un pārsedz ar spinātiem.
    • Olas sakuļ ar sāli, pipariem un sinepēm, pievieno pienu un sakapātas dilles, pārlej kartupeļiem, lasim un spinātiem veidnē.
    • Veidni pašūpo, lai olu maisījums labi nokļūst līdz tās dibenam.
    • Pārdrupina sieru, liek krāsnī 180 grādu temperatūrā, cep 30–35 minūtes, līdz olu maisījums ir savilcies un virsiņa iekrāsojas.
    • Padzesē un griež gabalos.

     

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē