- Sīpolu un ķiploku sasmalcina, katliņā sakarsētā eļļā apcep, liek klāt noskalotas lēcas, mazos gabaliņos sagrieztu kartupeli, rīvētu ingveru, kuminu, papriku un Kajennas piparus.
- Visu sajauc, pārlej buljonu, pieliek tomātu pastu un konservētos tomātus, uzvāra un tad lēni vāra 30 minūtes, līdz lēcas ir mīkstas.
- Pēc garšas pieber sāli un piparus, iemaisa saldo čili mērci. Lej šķīvjos, pārber ar gabaliņos sagrieztu un saceptu bekonu, raudenes lapiņām.
Lēcu zupa ar tomātiem
Zupas
25. novembris, 2020
Komentēt
Viegli pagatavojama, sātīga zupa, kas bagāta ar aromātiskām, sildošām garšvielām. Tā pagatavojama pusstundā, taču garšos tā, it kā pie plīts būtu pavadītas pāris stundas.