Kādas ir tās pamatvērtības, uz kurām balstās jūsu virtuve?
Tā ir latviešu virtuve un latviešu produkti. Neatzīstu ārzemju produktus, tikai garšvielas. Un neatzīstu to multikulināriju, kas tagad ienākusi. Latvietim jāēd tas, kas aug šeit. Tas organismam dod visvairāk laba, un tad ēdiens ir kā zāles.
Kā saka dakteris Danilāns, mums vajadzīgs speķītis un bekoniņš. Bet ne jau kilogramiem. Mūsu graudi, mūsu augļi, mūsu sēnes. Es esmu pret broileriem, jo tos taču ar ķīmiju uzbaro resnus. Mūsu senči lika zupā rūnītu gaili, jo tas bija ļoti gaļains un ļoti garšīgs.
Kad sāka uz šejieni braukt Amerikas latvieši, viņi teica – vai, cik jums garšīgi kartupeļi! Jo mūsu zeme nebija tik ļoti sabakstīta ar ķīmiju.
Latviešiem garšo saldie ēdieni. Ne tikai no ogām un augļiem! Es saldo ēdienu taisu pat no skābenēm – skābeņu ķīseli! Ķīseļi un krēmi no ķirbjiem, no burkāniem un citām saknēm.
Intervija publicēta, žurnālā Ievas Virtuve 2016.gada 9.numurā.
Intervijas turpinājums: