• Latviešu virtuves leģenda Ņina Masiļūne: Latvietim jāēd tas, kas aug šeit

    Ēd un lasi
    Aiva Kanepone
    Aiva Kanepone
    24. oktobris, 2019
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Ņina Masiļūne
    Foto: Ieva Andersone
    Ņina Masiļūne
    ŅINA MASIĻŪNE ir mūsu virtuves leģenda. Astoņdesmitajos gados retai saimniecei bufetē nebija kādas viņas pavārgrāmatas, bet daudzās receptes viņa savāca kā Dainu tēvs tautasdziesmas.
    Nākamais: Kā jūs nonācāt pie kulinārijas?

    Kādas ir tās pamatvērtības, uz kurām balstās jūsu virtuve?

    Tā ir latviešu virtuve un latviešu produkti. Neatzīstu ārzemju produktus, tikai garšvielas. Un neatzīstu to multikulināriju, kas tagad ienākusi. Latvietim jāēd tas, kas aug šeit. Tas organismam dod visvairāk laba, un tad ēdiens ir kā zāles.

    Kā saka dakteris Danilāns, mums vajadzīgs speķītis un bekoniņš. Bet ne jau kilogramiem. Mūsu graudi, mūsu augļi, mūsu sēnes. Es esmu pret broileriem, jo tos taču ar ķīmiju uzbaro resnus. Mūsu senči lika zupā rūnītu gaili, jo tas bija ļoti gaļains un ļoti garšīgs.

    Kad sāka uz šejieni braukt Amerikas latvieši, viņi teica – vai, cik jums garšīgi kartupeļi! Jo mūsu zeme nebija tik ļoti sabakstīta ar ķīmiju.
    Latviešiem garšo saldie ēdieni. Ne tikai no ogām un augļiem! Es saldo ēdienu taisu pat no skābenēm – skābeņu ķīseli! Ķīseļi un krēmi no ķirbjiem, no burkāniem un citām saknēm.

    Intervija publicēta, žurnālā Ievas Virtuve 2016.gada 9.numurā.

    Intervijas turpinājums:

    Nākamā lapa

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē