• Latviešu iemīļotās cūku pupas! Ēst ar visām miziņām vai lobīt?

    Cūku pupas
    Ilze Klapere
    17. jūlijs
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Ilze Klapere
    Vismaz viena cūku pupu izēšanās ballīte vasarā ir jāsarīko, vai ne? Ieskaties mūsu recepšu izlasē, kādos garšīgos veidos iespējams apēst šīs iecienītās pupas!
    • Dārza jeb cūku pupas latvieši tradicionāli vāra lielā katlā ar visām pākstīm un, kad tās gatavas, parasti ēd, lobot ar pirkstiem pupas ārā no pākstīm, pamērcējot sālī un piedzerot rūgušpienu, kefīru vai paniņas.
    • Vai cūku pupas var ēst ar visām miziņām vai labāk tomēr ne, jo organisms tās nespējot sagremo? Apkopojot dietologu ieteikumus, atbilde ir – kā pupas ēst, tas ir gaumes jautājums! Miziņas būtībā ir ēdamas, bet tās patiešām negremojas, jo satur nešķīstošās šķiedrvielas. Taču arī šādas šķiedrvielas organismam ir vajadzīgas, tāpēc – ar miziņām vai bez, vismaz viena kārtīga cūku pupu izēšanās vasarā ir nepieciešama.
    • No miziņām izlobītas cūku pupas lieliski iederas dažādos smēriņos, salātos kopā ar jaunajiem kartupeļiem un viegli apceptiem kabačiem, saceptas pannā kopā ar cauraudzīti, samaisītas ar skābo krējumu un vēl visādos garšīgos veidos. Labu apetīti!

    Ēdieni ar cūku pupām:

     

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē