- Dārza jeb cūku pupas latvieši tradicionāli vāra lielā katlā ar visām pākstīm un, kad tās gatavas, parasti ēd, lobot ar pirkstiem pupas ārā no pākstīm, pamērcējot sālī un piedzerot rūgušpienu, kefīru vai paniņas.
- Vai cūku pupas var ēst ar visām miziņām vai labāk tomēr ne, jo organisms tās nespējot sagremo? Apkopojot dietologu ieteikumus, atbilde ir – kā pupas ēst, tas ir gaumes jautājums! Miziņas būtībā ir ēdamas, bet tās patiešām negremojas, jo satur nešķīstošās šķiedrvielas. Taču arī šādas šķiedrvielas organismam ir vajadzīgas, tāpēc – ar miziņām vai bez, vismaz viena kārtīga cūku pupu izēšanās vasarā ir nepieciešama.
- No miziņām izlobītas cūku pupas lieliski iederas dažādos smēriņos, salātos kopā ar jaunajiem kartupeļiem un viegli apceptiem kabačiem, saceptas pannā kopā ar cauraudzīti, samaisītas ar skābo krējumu un vēl visādos garšīgos veidos. Labu apetīti!