Maniem bērniem ļoti garšo paipalu oliņas. Īstenībā jāsaka, ka viņiem tās patīk, jo viņi šīs oliņas izvēlas ne jau garšas, bet tieši izmēra dēļ. Mēģinājums nokrāsot paipalu oliņu sīpolu mizās izgāzās, jo – ko tu tādai raibai padarīsi? Tāpat smuka! Tāpēc, saskatījusies idejas pinterestā, ierosināju nokrāsot izvārītas un jau nolobītas olas. Meitai šī ideja sākumā likās aizdomīga, bet, ja jau mamma saka, viņa piekrita.
Izvēlējāmies trīs uzticamas un veselībai nekaitīgas krāsvielas – sarkano kāpostu, bieti un koši dzelteno garšvielu kurkumu (mums pietika ar 30 gramu paciņu).
Tad sagatavojām krāsu toverus! Katliņā, kurā bija aptuveni litrs ūdens, iebērām rupji sakapātu sarkano kāpostu un dažas minūtes pavārījām, tad noslēdzām liesmu un ļāvām ievilkties. Kad ūdens bija ieguvis niknu nokrāsu, lapas izņēmām laukā.
Citā kastrolī uzvārījām gabalos sagrieztu bietīti, kuru pēc tam var mierīgi izmantot salātiem. Bet tumši sarkano novārījumu gan vajadzēs mūsu oliņām! Slinkajā versijā var veikalā nopirkt vakuumā iesaiņotas bietes un krāsošanai izmantot no tām nolieto šķidrumu.
Trešais krāsu toverītis tapa, bļodā izberot visu paciņu kurkumas, uzlejot lielu glāzi verdoša ūdens un rūpīgi samaisot.
20 paipalu oliņas izvārījām, rūpīgi nolobījām, noņemot arī pielipušās plēvītes, un metām iekšā krāsās tā, lai olas būtu pilnībā nosegtas. Atstājām ievilkties minūtes desmit. Pēc tam ņem laukā, noskalo vēsā ūdenī un priecājas par rezultātu!
P.S. Kāposts un biete nekādu īpašu garšu oliņām nepiešķīra, bet dzeltenās kurkumas oliņas tomēr bija drusciņ rūgtenas.