- Kuskusam pārlej 1 glāzi verdoša ūdens, atstāj uz 10 minūtēm uzbriest.
- Tad ar dakšiņu uzirdina, iemaisa 1 apelsīna norīvētu miziņu, smalki sakapātas pētersīļu lapiņas, sāli, piparus un nedaudz olīveļļas.
- Abus apelsīnus nomizo, rūpīgi noņem visu balto miziņu un ar asu nazi izgriež apelsīna segmentiņus, atstājot plānās plēksnītes starp tiem.
- Iztecējušo sulu saglabā, arī no izgriezto segmentiņu pārpalikumiem izspiež sulu.
- Tomātiņus pārgriež uz pusēm, sīpolu sasmalcina, olīvas pārgriež uz pusēm vai sagriež 4 daļās, kumkvatus sagriež ripiņās.
- Liek klāt turku zirņus un izgrieztos apelsīnu segmentiņus, pārlaista ar saglabāto apelsīna sulu, 2 ēdamkarotēm eļļas, pārkaisa sāli un piparus.
- Uzmanīgi sajauc un pasniedz, uzliekot virsū kuskusam.
Kuskusa salāti ar turku zirņiem un citrusaugļiem
Uzkodas un salāti
23. marts, 2021
1 komentārs
Košas, gardas un veselīgas vakariņas, kas būs gatavas nepilnā pusstundā un atstās gandarījuma un enerģijas pēcgaršu.