- Maizes šķēlēm nogriež garozu, mīkstumu sadrupina un kopā ar žāvētām dzērvenēm sablendē.
- Atsevišķi samaļ riekstus, raugoties nepārmalt, lai nesāk izdalīties eļļa.
- Maltos riekstus pievieno dzērveņu un maizes maisījumam, pielej arī balzamu un visu samīca kopējā masā.
- To, stingri piespiežot, ieklāj 20 cm lielas kūku veidnes (ar noņemamu malu) dibenā, kas izklāts ar cepampapīru. Izveido arī apmēram 2 cm augstu maliņu visapkārt, necenšoties augšmalu nolīdzināt.
- Veidni liek ledusskapī.
- Gatavo pildījumu. Želatīnu pārlej ar trešdaļu glāzes auksta ūdens, samaisa un noliek uzbriest.
- Olu dzeltenumus sakuļ ar cukuru, 1 ēdamkaroti vaniļas cukura un pienu.
- Lej katliņā, liek uz uguns un, nepārtraukti maisot karsē, līdz masa viegli sabiezē – tikai līdz vārīšanai.
- Drošības pēc, lai nepierauj pie dibena, maisījumu labāk gatavot ūdens peldē, trauku ievietojot un karsējot katliņā ar ūdeni.
- Vēl karstā maisījumā iemaisa un izšķīdina uzbriedināto želatīnu.
- Padzesē, vēl pilnībā neatdzisušu kopā ar biezpienu un iebiezināto pienu (istabas temperatūrā), pievienojot vēl ēdamkaroti vaniļas cukura, sablendē un uzputo krēmveidīgu.
- Lej uz veidnē ieklātās pamatnes. Nolīdzina un atkal liek ledusskapī uz vairākām stundām vai uz nakti.
- Želejai želatīnu uzbriedina nelielā daudzumā dzērveņu sulas (labi der dzērveņu nektārs pakā).
- Pārējo sulu uzkarsē, izšķīdina tajā 1 ēdamkaroti (pēc garšas, var vairāk) cukura un uzbriedināto želatīnu.
- Padzesē un lej lēzenā, aptuveni 1 glāzes tilpuma bļodiņā, pārber ar brūklenēm un uzmanīgi liek aukstumā sastingt.
- Kūku izņem no veidnes, tai virsū novieto no bļodiņas izgāztu sastingušu želeju, bļodiņu pirms tam sasildot karstā ūdenī.
- Grezno ar brūkleņu mētrām un ogām vai, ja mētru nav, ar ogām vien.