Baudīt draņikus gan iznākot diezgan reti – varētu jau ēst kaut katru dienu, bet tā grūtā kartupeļu un sīpolu rīvēšana, bez kuras nevar iztikt, lai tiktu pie bļodas plāceņu. Taču, ja kādam mājās ļoti sakārojas draņiku, tad tos vienmēr ceps Maša, neviens cits. Jo viņai tie tiešām izdodas brīnišķīgi.
Sastāvdaļas:
- 6 vidēji lieli kartupeļi
- 1 sīpols
- 2 olas
- 5–6 ēdamkarotes miltu
- Sāls un pipari
Pagatavošana:
Mašas draņiku triks ir smalki sarīvētais sīpols. Jā, acis ir vienās asarās, un ar nevienu elektroierīci šo soli apiet nevar – jāliek vien lietā vecā labā rīve. Ēdot sīpola aromātu nedaudz jūt, taču pavisam viegli. Bet, kad sīpola un kartupeļu rīvēšana galā, pārējais ir tīrais sīkums – smalki sarīvētiem kartupeļiem un sīpolam piejauc olas, iesijā miltus, pievieno sāli un piparus. Kārtīgi samaisa. Un visbeidzot cep virs palielas liesmas no abām pusēm brūni zeltainas. Notiesā ar krējumu vai majonēzi, vai kādu smalkāku mērcīti.
Projektu “TIEKAMIES PIE VIENA GALDA – 2. sērija” finansē Mediju atbalsta fonds no Latvijas valsts budžeta līdzekļiem. Par “TIEKAMIES PIE VIENA GALDA – 2. sērijas” saturu atbild «Žurnāls Santa».
|